Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 1 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Gespot: ieniemini boterfiguurtjes (en we willen het)

Over het algemeen houden wij van de categorie ‘kleine moeite, groots resultaat’ (wie niet?). Maar soms, héél soms, komen we iets tegen dat eigenlijk precíes het tegenovergestelde is, en toch een magnetische werking op ons heeft.

Daarvan zijn deze minuscule boterfiguurtjes misschien wel het lichtendste voorbeeld. Gespot op Instagram, als showstoppers van fancy dinner parties en extravagante brunches.

Hoe maak je boterfiguurtjes?

Wil jij je boterrepertoire ook verder uitbreiden dan de boterlammetjes op de paastafel, ren of surf dan naar je lievelings kookwinkel. Je maakt deze snoezige figuurtjes namelijk het makkelijkst met een siliconen bakvorm, bijvoorbeeld voor bonbons of chocolaatjes. En met zo’n vorm is het, we moeten eerlijk zijn, eigenlijk echt zo gepiept.

Die voor zeebanket doen het goed, voor boterschelpjes, maar kijk vooral wat er te krijgen is – er is voor elk thema wel iets passends. Wij zien voor Pasen al een hele kinderboerderij aan boterdiertjes voor ons.

Chocoladedecoraties maken (zonder te temperen!)

Zorg dat je boter op kamertemperatuur is, smeer het in de vorm, even invriezen en voilá: de prijs voor beste gastvrouw of -heer gaat voorlopig naar jou. It’s all in the details, ja toch?

Omdat boter alles lekkerder maakt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.