7 x de lekkerste toppings voor op je (homemade!) wafel
Het is vandaag dag van de Wafel! Waarom dat net vandaag is weten we niet precies, maar laat het vooral een schop onder je kont zijn om je wafelijzer nog eens onder het stof vandaan te halen. Wij geven je alvast inspiratie voor de lekkerste toppings voor wafels.
Voor het basisrecept van wafels deed Desmond van de blog Our Hangry Kitchen eerder bij ons zijn zegje. Daarin staan allerlei tips en variaties voor heerlijk beslag. Wie bij het woord wafels denkt aan die heerlijk malse, met suikerkristallen gevulde Luikse wafels, kan met dit wafelrecept aan de gang.
Daarna wordt het een kwestie van heerlijk beleggen. Daarvoor rijken we je enkele toppings aan, maar durf zeker te variëren en je eigen combinaties te verzinnen!
Gekaramelliseerde appeltjes met kaneel
Terwijl je wafels aan het bakken zijn, kan je net zo goed wat stukjes appel aanbakken in de pan met honing of ahornsiroop. Laat net zo lang bakken tot ze lekker mals zijn en werk af met kaneel (want appel-kaneel is nu eenmaal een verrukkelijke combo). En voor de liefhebbers: een toefje slagroom smaakt hier ook niet verkeerd bij.
Bacon en maple syrup
Voor sommigen is het misschien nog wennen om bacon te linken aan zoetigheid, maar die zoet-zout combinatie is echt goddelijk! Zeker als je je spek besprenkelt met maple syrup. Crunchy, zout en zoet, deze wafel heeft het allemaal.
https://www.instagram.com/p/BjFB4Xcn1cl/?utm_source=ig_web_copy_link
Notenpasta met banaan
De combinatie banaan met notenpasta is je waarschijnlijk niet vreemd, maar ook op een wafel doen de twee het prima! Ga voor de good old pindakaas of een andere notenpasta naar keuze en leg er schijfjes banaan op. Afwerken kan eventueel met wat fleur de sel.
https://www.instagram.com/p/BJSYNxfg-Pz/?utm_source=ig_web_copy_link
(Warm) rood fruit
Rood fruit is iets wat je altijd in huis kan hebben door het te bewaren in de diepvries. Ontdooien doe je gewoon in de magnetron, daarvan wordt het lekker warm en dat is natuurlijk heerlijk op je versgebakken wafels. Afwerken kan met poedersuiker of kokosschaafsel.
Vegan slagroom
Wie lactosevrij eet kan zelf slagroom kloppen van kokosmelk. We schreven eerder dat dit helemaal niet zo moeilijk is. Heerlijk met ander fruit en wat ahornsiroop, agavesiroop of suiker.
Iets anders dan de standaard wafel: Zelf stroopwafels (en stroop!) maken
Lemon curd
Lemon curd kan heus niet enkel op scones of op merengue taart. Het heerlijke, zurige past natuurlijk ook prima bij je zoete wafel! Het is makkelijk zelf te maken, zoals we eerder in een handige video lieten zien.
Avocado en ei
Jep, dit lees je goed. Minder suiker in je beslag doen maakt dat je een perfecte hartige ondergrond creëert voor avocado en/of ei. Eens iets anders als die classic toast!
Ook lekker: Ontbijten met speltwafels met geweld fruit