Redactie
Redactie Inspiratie 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Eten op een buitengewone locatie: The Rock in Zanzibar

Iedereen heeft het al eens meegemaakt, dat WAUW-moment wanneer je een restaurant op een prachtige locatie binnenwandelt. Maar wij kunnen je verzekeren, the best has yet to come. Hoog tijd om naar ‘The Rock’ in Zanzibar te gaan en volledig van je sokken geblazen te worden. 

Culy.be‘s stagiaire Elyne kan het beamen. Dit restaurant is buitengewoon. Als je ooit naar Zanzibar gaat, moet dit op je to-do lijstje staan. The Rock bevindt zich letterlijk in en op de Indische Oceaan.

Say what?

Wel, The Rock ligt, zoals de naam misschien al vertelt, op een rots voor de kust van het eiland. Bij eb kan je er gewoon naartoe wandelen maar bij vloed moet je met een bootje gebracht worden. Zwemmen is ook een optie aangezien het over een korte afstand gaat.

Het restaurant is klein maar gezellig. Vroeger was het een lokale post voor vissers. Je kunt hier verschillende hints naar terug vinden in het interieur. Er kan uiteraard ook buiten gezeten worden op het terras. Daar kan je genieten van een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan.

Het menu van The Rock

Op het menu van The Rock staan – hoe kan het ook anders – heel veel visgerechten. De meeste vis wordt gevangen in het rif rondom het restaurant. Je kunt natuurlijk ook vleesgerechten, pasta en lekkere desserts op het menu terugvinden. Het rundvlees dat gebruikt wordt, komt van Tanzania’s beste boerderijen en specerijen komen van lokale spice farms.

Gerechtjes zoals inktvis in tandoori en kokosmelk met spinazie, gestoofde Rock kreeft en couscous met groenten, gember en limoen of tambi (lokale Swahili spaghetti) met stir-fried vis kun je bijvoorbeeld terugvinden op de menukaart.

Het adres van The Rock

Reserveer je tafeltje op tijd, want het restaurant is erg populair bij toeristen. Het restaurant heeft ook een eigen transfer-service en heeft uiteraard een boot klaar liggen om je af te zetten op deze droomlocatie.

The Rock restaurant:

Pingwe michanvi kae
Michamvi
Tanzania

Meer restaurants op bijzondere locaties:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.