Redactie
Redactie Inspiratie 19 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Slimme tips voor het kopen en bewaren van courgettes

In de Culy keuken ligt steevast een stralend groene courgette. Voor door een pastasaus, gegrild bij een mooi stuk vlees of rauw door een salade, eigenlijk passen ze overal wel bij. In de zomer zijn ze in hun nopjes en groeien ze als kool, en dus vonden we het tijd voor een mooi overzicht boordevol tips om ze te kopen, bereiden én bewaren! 

Tip: weet je een paar courgettebloemen op de kop te tikken? Deze prachtig ogende delicatessen smaken verrukkelijk als je ze vult en frituurt, of kort stooft voor bij de pasta.

In de winkel

Eenmaal in de super, bij de groenteboer of op de markt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Grijp bijvoorbeeld niet gelijk naar de grootste exemplaren, die zijn vaak bitter, waterig en laf van smaak.

Zorg er wel voor dat ze mooi stevig zijn. Niet alleen zijn zachte plekken en ‘rimpels’ een teken dat ze niet op de juiste manier zijn bewaard, ook worden ze hierdoor veel minder lang houdbaar.

Bewaren

Bewaar courgettes het liefst in de groentela van de koelkast, waardoor ze ongeveer een week goed blijven.

Wil je er langer van genieten? Maak ze dan in met bijvoorbeeld zoetzuur, rasp en bewaar in druk-en-sluit zakjes in de vriezer of verwerk door een courgettebrood- of koekjes.

Let wel: als je de rasp invriest, wordt de smaak minder maar is het nog wel geschikt om mee te bakken of om te roerbakken. Zorg er wel voor dat je het voldoende laat uitlekken.

Aan de slag!

Heb je zelf al een flinke lading in huis, maar weet je niet wat je ermee aan moet? Dit zijn onze favoriete recepten:

Mediterrane vega pasta met gefrituurde kappertjes

Courgettesoep met verse koriander en yoghurt

Tarte tatin met courgette en peer

Plaattaart met courgette en paprika

Zomerse lasagne met gele en groene courgette

Courgetti (spaghetti van rauwe courgette)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.