Redactie
Redactie Diner 19 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

Feestje op je bord: gevulde & gebakken courgettebloemen

Courgettebloemen zijn lastig te verkrijgen in Nederland. Soms vind je ze bij de groentenboer (of kun je ze bij hem bestellen) of boerenmarktjes. Culy’s met een moestuintje kunnen natuurlijk zelf aan de slag! Als je ze eenmaal hebt, kun je ze heerlijk vullen en bakken. Dit recept van de fijne blog MadeByEllen.com geeft je delicious inspiratie.

Verwijder eventueel zandkorrels en knip/scheur voorzichtig de stamper uit de bloemen. Spoel de bloemen schoon onder koud stromend water. Plaats keukenpapier op een bord en leg de bloemen een voor een op het papier. Keer de bloemen ook een keer om zodat deze goed kunnen drogen.

Meng de ricotta met de fijngehakte ansjovis, pecorino en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bloemen met het kaasmengsel. Het beste doe je dit met een heel klein lepeltje.

Meng de bloem met het mineraalwater en klop met een vork totdat er geen klontjes meer inzitten.

Verwarm de olie in een pan. Wanneer je er een druppel water ingooit en je hoort de olie sissen is het goed op temperatuur.

Vlak voordat je de bloemen gaat bakken wentel je deze voorzichtig in het bloemmengsel. Leg deze daarna rustig in de olie. Wanneer het tempura laagje goudgeel begint te kleuren draai je de bloemen om. Bak deze zijde ook totdat het een mooi kleurtje heeft.

Schep de bloemen uit de olie en leg op een stuk keukenpier om uit te laten lekken. Leg de bloemen daarna op een schaal om te serveren.

Tip: De bloemen zijn erg kwetsbaar. Houd ze dan ook voorzichtig vast en rommel er niet teveel mee. Mocht een van de bloemen toch een beetje inscheuren is dat niet zo heel erg. De olie die je verwarmt is van zodanige temperatuur dat de bloem ook wel meteen dichtschroeit. Doordat de courgettebloemen zo kwetsbaar zijn kun je deze ook niet echt bewaren. Eigenlijk moet je deze dezelfde dag of uiterlijk een dag erna gebruiken. 

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.