Tarte tatin met courgette en peer

Hartig meets zoet: tarte tatin met courgette en peer.

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was en snijd de courgette en peren in reepjes. Schil de rode ui, snijd door de helft en daarna in halve maantjes.

Verhit één eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin de courgette, peren en rode ui. Breng op smaak met peper & zout. Voeg na ongeveer vijf minuten de blaadjes tijm en de suiker toe. Bak het geheel totdat alles mooi lichtbruin is gekleurd. Blus af met de balsamico azijn.

Vet een ronde ovenschaal licht in met een beetje roomboter. Maak van de buitenste rand een waaier van de courgette en vul de binnenkant op met de peren. Schep als laatste de uien over het geheel en dek af met het bladerdeeg.

Schuif de tarte tatin gedurende 10-15 minuten de oven in. Als de onderkant mooi bruin is dan is de hartige taart klaar. Plaats een bord op de ovenschaal en draai de ovenschaal voorzichtig om. Serveer met een salade met geitenkaas.

Koken met aanbiedingen tarte tatin met courgette

Voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 2 handperen
  • 2 rode uien
  • 3 velletjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 6 takjes tijm
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Roomboter
Reageer op artikel:
Tarte tatin met courgette en peer
Sluiten