Het eetdagboek van… foodblogger Anett Velsberg

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van blogger Anett Velsberg van de prachtige foodblog Anettvelsberg.com. Anett heeft ook een geweldig Instagram-account.

Anett is een wereldreiziger met een grote voorliefde voor eten. Oorspronkelijk komt ze uit Estland, maar ze woonde een paar jaar in Amsterdam en inmiddels is ze gesetteld in Stellenbosch, Zuid-Afrika, waar ze studeert.

Musi14 (1 of 1)

Maandag

Ik ontbijt met een hartige havermoutpap, gemaakt met amandelmelk, met avocado, bosbessen en chiazaden als topping. Daarbij een thee van citroensap, gember en kurkuma. Mijn favoriete manier om wakker te worden.

Na een drukke dag ontspan ik met een bosbessensmoothie en blader ik door kookboeken; mijn recente favoriet is het boek van restaurant Noma in Kopenhagen. Zo inspirerend!

Ik maak loempia’s gevuld met papaja en zwarte rijst, die ik nog over had van de vorige dag. Samen met een superlekkere saus. De loempia’s waren op, maar ik vind de saus zo lekker dat ik er komkommer en nacho’s in dip.

Het diner bestaat uit geroosterde aardappeltjes met guacamole en een salade. ’s Avonds kijk ik de film Napoleon Dynamite met een sapje van wortel, sinaasappel en gember.

MONDAY1 MONDAY2MONDAY3

Dinsdag

Ik begin de dag met yoga en daarna een smoothie bowl met bosbessen, acai bessen, kiwi, aardbei, kokos en chiazaden. Dit was absoluut heerlijk, het enige probleem is dat je erna zo snel weer honger krijgt.

Later maak ik dus nog een paar rijstwafels met avocado, zongedroogde tomaten en zwarte peper als ontbijt nummer twee, vergezeld door een glas vers groen sap van boerenkool, appel, komkommer en citroen. Later eet ik nog een banaan en twee appels.

Ik heb vandaag zoveel dingen te doen, dat mijn lunch en diner een soort van samengevoegd worden. Ik eet een enorme hoeveelheid geroosterde zoete aardappel met avocadosaus, paarse coleslaw en krokante tofu. Als toetje een zelfgemaakt ijsje van papajapuree, limoensap en kokosnectar.

TUESDAY1 TUESDAY2 TUESDAY3

Woensdag

Ik word wakker met een glas kurkuma-gember-citroenthee en doe yoga. Ik maak vanille-griesmeelpap met gebakken bosbessen en pruimen. Dit was een van mijn favorieten als kind, en elke keer als ik het eet, ben ik als het ware weer thuis bij m’n oma.

Na een tijdje maak ik een bosbessensmoothie (ja, we hebben een grote emmer vol bevroren bosbessen in de vriezer staan) en eet ik een Pink Lady appel.

Als lunch een nieuw favoriet recept: een salade met geroosterde druiven, artisjokken en rode biet. Die geroosterde druiven zijn goddelijk! Net als het knapperige brood dat ik erbij eet.

Tijd om boodschappen te doen en allemaal lekkere dingen in huis te halen. Pindakaas, jam (zo lekker samen op volkoren brood!), pure chocolade en een nieuwe kruidenthee, Buchu uit Zuid-Afrika! Lekker munt-achtig.

Thuis geniet ik van alles wat ik net heb gekocht, plus een lekker kopje thee. Grappig genoeg werd dit mijn diner. Ik at wel nét een peanut butter & jelly sandwich teveel, maar ach. Later die avond drink ik nog een glas sinaas-ananassap en ga ik lekker slapen.

WEDNESDAY1WEDNESDAY2WEDNESDAY3

Donderdag

Ik word wakker, drink een glas warm citroenwater en doe yoga. Daarna ontbijt ik met een kom hartige havermoutpap van amandelmelk met chiazaadjes en avocado. Een lange ochtend volgt, gelukkig kan ik ergens tussendoor een appel eten.

Eenmaal thuis heeft mijn vriend 9 soorten crostini voor me gemaakt. Superlief; dit deed -ie omdat hij me de avond ervoor had gevraagd wat ik wilde eten als lunch. Ik grapte dat ik precies 9 broodjes wilde, met verschillende toppings. Dus hij kocht een stokbrood en maakte 9 goddelijke crostini’s. Ik eet er uiteindelijk 7 van de 9 als lunch op…

Tijd voor een sapje! Ik maakt de wortel-gember-sinaasappelcombinatie waar ik zo van hou.

Als diner eten we een heerlijke tomatensoep met geroosterde paprika’s. Zo ongelooflijk gemakkelijk om zelf te maken: je roostert rode paprika’s, pelt het schilletje eraf, kookt ze met tomaten, uien en knoflook, blenden en dan een beetje sojaroom erdoor. Zo lekker!

THURSDAY1 THURSDAY2 THURSDAY3

Vrijdag

Ik maak als ontbijt boekweit-quinoapannenkoeken met banaan in het beslag. Superlekker, krokante en fruitig door de bosbessen en aardbeien als topping.

Daarna maken we zelf mueslirepen met kokos en pindakaas (deze bleken helaas niet erg fotogeniek). We nemen ze mee, plus een tros bananen, voor een wandeling in de nabijgelegen bergen.

De wandeling was laaang. Eenmaal thuis is het tijd voor wat hydratatie in de vorm van een glas ananas-appel-sinaasappelsap, en eten we een grote kom risotto met spinazie en zwarte knoflook.

’s Avonds kijken we lekker thuis films onder het genot van beboterde popcorn en een koude acai smoothie.

FRIDAY2 FRIDAY3

Zaterdag

Deze ochtend begint met een glas citroenwater, gevolgd door een mooie wandeling en yoga. Daarna eten we een hele schaal vol fruit, waar ik helaas weer na minder dan een uur honger van krijg.. Later nog een aardbeiensmoothie met zelfgemaakte muesli.

Op naar een wijnproeverij bij een nabijgelegen wijndomein, wat ontzettend leuk is. Na de wijnproeverij doen we boodschappen; ik eet een zak tapiocachips onderweg naar huis. Tijd om lekker tapas te maken!

We eten hummus, guacamole, salsa, wortels, komkommers, stokbrood en tortilla chips. Als toetje een bosbessensmoothie.

SATURDAY1SATURDAY2SATURDAY3

Zondag

Zondagochtend is altijd mijn meest luie moment van de week. Ik ontbijt met een kom knapperige homemade granola en amandelmelk, aardbeien, banaan, kokosvlokken en chiazaadjes. Het was heerlijk!

Daarna lekker buiten wandelen, als snack gaan er gezouten macadamianoten en een paar bananen mee.

Als lunch maak ik een grote salade met rijstnoedels, komkommer en avocado met een tamari-limoendressing.

De laatste maaltijd van de week is een van mijn recente lievelingsrecepten: zwarte rijst met kimchi van onze lokale Koreaanse winkel en in linten gesneden komkommer. Daarna geniet ik van mijn favoriete pure chocolade om de week af te sluiten.

SUNDAY1SUNDAY2SUNDAY3

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!