Redactie
Redactie Inspiratie 19 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

3 manieren om maïskolven perfect te bereiden

Het is wat ons betreft hét ultieme zomergevoel: de smaak van een zoete maïskolf, besmeerd met een laagje roomboter en bestrooid met een snuf zout. Gekookt, uit de magnetron óf van de barbecue: wij vertellen je hoe je maïskolven perfect bereidt.

1. Kook ze

Maïskolven kan je heel makkelijk koken. Vul een pan met water en breng aan de kook met een snuf zout. Leg de schoongemaakte maïskolven in de pan, of zet ze rechtop als je meerdere kolven tegelijk bereidt. Zorg ervoor dat het kokende water ruim boven de maïs uitkomt en kook voor ongeveer een kwartiertje.

Tip van Culy’s Liselotte: doe een flinke klont boter bij het kokende water. Daar wordt je maïs extra smaakvol en romig van.

2. In de magnetron

Nóg makkelijker is het om de maïskolven in de magnetron te bereiden. Schoongemaakte maïskolven wikkel je in bakpapier (net als een ouderwets snoepje) en leg je met z’n tweeën gedurende vier tot zes minuten in de magnetron op de hoogste stand. Ook hier geldt: een klont boter doet wonderen. Stop bijvoorbeeld een klontje tussen het bakpapier tijdens de bereiding.

Heb je maïskolven die nog in het blad zitten? Laat dat dan zitten en bereid ze niet in bakpapier, maar gewoon in hun eigen schil. Let wel op, als ze uit de magnetron komen kunnen ze heet zijn. Laat ze dus eerst goed afkoelen.

3. Leg ze op de barbecue

Door maïskolven op de barbecue te roosteren geef je ze een lekkere rokerige smaak. Kook ze eerst even vijf tot tien minuten voor en leg ze daarna op de barbecue voor ongeveer 10 à 20 minuten (afhankelijk van de soort barbecue en temperatuur). Keer regelmatig. Een absolute must bij iedere barbecue!

populairste recepten
Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.