Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 18 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste restaurants, patisserieën én cafés van modehuizen: eten in stijl dus

Waar vroeger alleen warenhuizen bekend stonden om een bijbehorend restaurant – variërend van heel goed eten tot ronduit rampzalig – is het inmiddels niet meer dan normaal om als modehuis een restaurant te openen. Van Louis Vuitton tot Gucci: bij deze modehuizen kun je ook terecht voor chocola, brood of een volledig diner.

Van een Prada patisserie tot een Chanel restaurant.

Eten in stijl: dat kan bij restaurants, bakkerijen én café’s van deze modehuizen

Overigens zijn het niet alleen de klassiekere modehuizen die hun ziel en zaligheid in een restaurant stoppen, zo opende Simon Porte van Jacquemus al twee restaurants – inmiddels helaas ook weer gesloten.

Louis Vuitton – de chocoladeshop

Misschien heb je het al wel ‘s voorbij zien komen op social media: de veelgeprezen chef patissier van het luxueuze Parijse hotel Cheval Blanc opende vorig jaar in samenwerking met Louis Vuitton een heuse chocoladeshop en -café in het hotel. Verwacht chocola op niveau – in prijs én in kwaliteit – met het kenmerkende LV logo in overvloed.

Louis Vuitton – het restaurant

Maar modehuis Louis Vuitton houdt het niet alleen bij een chocoladeshop. Ook in Japan huist een waar Louis Vuitton restaurant, genaamd Le Cafe V. Het exclusieve café-restaurant bevindt zich op de bovenste etage van de exclusieve boetiek in Osaka. Japanese chef Yosuke Suga kookt er – uiteraard – op hoog niveau.

Chanel

Ook te vinden in Japan is de samenwerking tussen Chanel en Franse topchef Alain Ducasse. Het restaurant kenmerkt zich door de moderne Franse keuken en bevindt zich in Ginza, Tokyo, in het hoofdkantoor van Chanel.

Gucci

Een Italiaans modehuis opent een osteria: we hebben wel eens gekkere dingen gehoord. Gezien het feit dat Italianen leven voor eten is het geen verrassing dat Gucci inmiddels meerdere osteria’s op haar naam heeft staan. In Florence huist er al enige tijd een Gucci osteria naast Gucci Garden: het compacte Gucci museum. Inmiddels zijn er meerdere osteria’s onder leiding van chef Massimo Bottura (yep, een van de beste chefs ter wereld) geopend in LA, Seoul en Tokyo.

Prada

Naast een café in het Londense warenhuis Harrods, is the Prada Group ook eigenaar van pasticceria Marchesi: een historische pasticceria die al bestaat sinds 1824. De patisserie vind je boven de Prada shop in Milaan, en is uiteraard volledig Prada-waardig ingericht, inclusief de meest exquise taartjes.

Fondazione Prada

Een kleine zijstap in dit thema is het café van Fondazione Prada: het instituut in Milaan gericht op moderne kunst en cultuur, met onder andere Miuccia Prada aan het roer. Het naastgelegen cafe Bar Luce is ontworpen door de bekende regisseur Wes Anderson. Naast de indrukwekkende collectie van het museum, is een bezoekje aan Bar Luce dus zeker de moeite waard.

Meer over restaurants:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.