Redactie
Redactie Inspiratie 21 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit is de allermooiste patisserie van Milaan: Pasticceria Marchesi

Zoetekauwen opgelet: Pasticceria Marchesi is absoluut de allermooiste patisserie van Milaan.

Marchesi bestaat al sinds 1824, en huist sindsdien in een prachtig achttiende eeuws pand in Milaan. Werd er eerst alleen gebak verkocht, rond 1900 besloot eigenaar Angelo Marchesi ook koffie, thee en andere drankjes te serveren. Ook kwamen er cocktailshakers die aan het einde van de middag heerlijke drankjes mixten.

Vandaag de dag wordt Marchesi gerund door de kleinzoon van oprichter Angelo, die geheel volgens Italiaanse familietradities óók Angelo heet. Maar onlangs wisselde de zaak van eigenaar. En niet zomaar een: modehuis Prada kocht de patisserie. Zij blijven echter op de achtergrond, de familie Marchesi blijft aan het roer.

Van brioche tot praline

Bij Marchesi kun je genieten van koffie en thee, maar natuurlijk kom je hier éigenlijk voor het beroemde gebak en de snoep en chocolade. Beroemde producten zijn de panettone (vooral rond Kerst) of de Amor Polenta-taart. De receptuur blijft al eeuwen geheim.

Ook populair zijn de verschillende briochebroden (er zijn maar liefst tien varianten!) en de chocoladebonbons en pralines.

Nieuwe zaak

Binnenkort opent er een tweede vestiging van Marchesi, en dat is een unicum. Deze zaak zal zich vestigen aan de luxe straat Via Monte Napoleone.

Dit past natuurlijk helemaal in het straatje van Prada. De tweede vestiging beslaat maar liefst 120 vierkante meter, met twee kamers ingericht met marmeren tafels van marmer, groen fluwelen stoelen en Jacquard-zijde op de muur. Het upscalee menu wordt geserveerd op fijn  Rosenthal-porselein met zilveren bestek van Sambonet. Taartjes met klasse, dus!

Via S. Maria alla Porta 11/a (de originele winkel)
Geopend van dinsdag tot zaterdag van 7.30 tot 20.00 uur en zondag van 8.30 tot 13.00 uur, maandag gesloten

Via Monte Napoleone 9 (de nieuwe winkel)
Geopend van maandag tot zondag van 7.30 tot 21.00 uur

Breng jij binnenkort een bezoekje aan Milaan? 

Dan moet je ook zeker een bezoekje brengen aan restaurant 28posti!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.