Culy
Culy Inspiratie 21 september 2015

Dit is de allermooiste patisserie van Milaan: Pasticceria Marchesi

Zoetekauwen opgelet: Pasticceria Marchesi is absoluut de allermooiste patisserie van Milaan.

Marchesi bestaat al sinds 1824, en huist sindsdien in een prachtig achttiende eeuws pand in Milaan. Werd er eerst alleen gebak verkocht, rond 1900 besloot eigenaar Angelo Marchesi ook koffie, thee en andere drankjes te serveren. Ook kwamen er cocktailshakers die aan het einde van de middag heerlijke drankjes mixten.

Vandaag de dag wordt Marchesi gerund door de kleinzoon van oprichter Angelo, die geheel volgens Italiaanse familietradities óók Angelo heet. Maar onlangs wisselde de zaak van eigenaar. En niet zomaar een: modehuis Prada kocht de patisserie. Zij blijven echter op de achtergrond, de familie Marchesi blijft aan het roer.

Prada-Acquires-Pasticceria-Marchesi-Pastry-Shop

Van brioche tot praline

Bij Marchesi kun je genieten van koffie en thee, maar natuurlijk kom je hier éigenlijk voor het beroemde gebak en de snoep en chocolade. Beroemde producten zijn de panettone (vooral rond Kerst) of de Amor Polenta-taart. De receptuur blijft al eeuwen geheim.

Ook populair zijn de verschillende briochebroden (er zijn maar liefst tien varianten!) en de chocoladebonbons en pralines.

pasticceria marchesi0004pasticceria marchesi0003

Nieuwe zaak

Binnenkort opent er een tweede vestiging van Marchesi, en dat is een unicum. Deze zaak zal zich vestigen aan de luxe straat Via Monte Napoleone.

Dit past natuurlijk helemaal in het straatje van Prada. De tweede vestiging beslaat maar liefst 120 vierkante meter, met twee kamers ingericht met marmeren tafels van marmer, groen fluwelen stoelen en Jacquard-zijde op de muur. Het upscalee menu wordt geserveerd op fijn  Rosenthal-porselein met zilveren bestek van Sambonet. Taartjes met klasse, dus!

pasticceria marchesi0001pasticceria marchesi0002

Via S. Maria alla Porta 11/a (de originele winkel)
Geopend van dinsdag tot zaterdag van 7.30 tot 20.00 uur en zondag van 8.30 tot 13.00 uur, maandag gesloten

Via Monte Napoleone 9 (de nieuwe winkel)
Geopend van maandag tot zondag van 7.30 tot 21.00 uur

Breng jij binnenkort een bezoekje aan Milaan? 

Dan moet je ook zeker een bezoekje brengen aan restaurant 28posti!

28posti-2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit is de allermooiste patisserie van Milaan: Pasticceria Marchesi
Sluiten