Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 28 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Stop de persen: in Londen zit een restaurant dat ‘Gezellig’ heet!

Wij moesten ook even twee keer kijken. Huh? Maar het is toch écht zo. In Londen bevindt zich een restaurant dat ‘Gezellig’ heet. Hoe kan dat? En wat eet je daar? Culy finds out.

Ge-zell-ig. Zo luidt het logo van dit restaurant. Lekker Nederlands, zou je denken. De keuken van Gezellig is echter modern Europees, dus niet per se Nederlands. Maar hee, dat de naam in onze taal is geschreven, is al leuk genoeg! Ons meest unieke woord mag best wat meer eer krijgen.

Set lunch today – 2 course for £22 . . . . #setlunch #gezellig #holborn #londonrestaurants

51 Likes, 1 Comments – Gezellig Restaurant & Bar (@gezelliglnd) on Instagram: “Set lunch today – 2 course for £22 . . . . #setlunch #gezellig #holborn #londonrestaurants”

Waarom die naam?

James Comyn – de eigenaar van het restaurant – is niet Nederlands. Waarom heeft hij dan toch gekozen voor een Nederlandse naam?

Zelf beschrijft hij de naam als: ‘An atmosphere, which allows good times to happen’. En als je het op die manier bekijkt, snappen wij de naam wel. Want wie wil dat nou niet? Overigens heeft James wel een Nederlandse zakenpartner die hem helpt met het restaurant.

Het restaurant heeft ook nog eens een tof interieur. Nee, geen Hollands Boerenbont of portretten van Willem-Alexander aan de muur. Sjiek met een hip tintje.

Day 2 London, Gezellig | Holborn . Gezellig is a Dutch word which, depending on context, can be translated as ‘conviviality’, ‘coziness’, ‘fun’. . For Afrikaans South Africans it needs no translation-as it is a notion we instinctively know. Being ambiguous, the word is considered by some to be an example of untranslatability-I say don’t even try-just feel it. . The last stop of the day was a real treat-as it included checking in to a restaurant I’ve been following with some amount of anticipation. Started with a tasting of our wines with sommelier Wieteke Teppema at the new Gezellig, in Holborn. . A tour of the restaurant showed 2 private dining areas, with sleek counter dining, and then walnut tables and wingback chairs in an impressive space that once housed Holborn town hall. . What we enjoyed after a day of showing #Bosmanwines to London? Assyrtiko from Santorini and Suckling Pig Bitterballen (with a beautiful touch of tarragon) and Cheddar and Pickled Walnut Gougère as bar snacks followed by a mix of three starters: . -Seared Mackerel, White Beetroot, Aged Beef Fat and Bone Marrow -Beef Heart Tomato, Pickled Artichoke, Rye Crumbs and Belper Knolle (because yes, I am going to gauge the menu by well you execute vegetables) -Raviolo of braised veal shin, crisp sweetbread, pumpkin and Madeira. (Bertus-know this would have been a treat) . Gezellig and utterly smart indeed. Fine convivial dining with convincing execution. . Monday to Saturday: Lunch 12 to 2.30pm Monday to Saturday: Dinner 6 to 10pm . Happy to report that the Twyfeling Cinsaut is a wine by the glass option and happy to know it is being poured here with enthusiasm. . #bosmanwinesuk #bosmanwines #london #restaurant #holborn

48 Likes, 2 Comments – Corlea Fourie (@corleafourie) on Instagram: “Day 2 London, Gezellig | Holborn . Gezellig is a Dutch word which, depending on context, can be…”

Wat kun je er dan eten?

Je kunt bij ‘Gezellig’ lunchen en dineren. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar dit betekent meestal dat je te maken hebt met vers eten van goede kwaliteit. Dus wij vinden dat helemaal niet erg.

Je kunt Italiaanse en Franse gerechten herkennen op de kaart, maar er is ook altijd die directe link met Londen. Denk aan aangebraden makreel met witte biet, aged beef fat en merg. Of geroosterde zeeduivel met mosselen, bouillon van zeewier, crosnes (een soort aardperen) en geplette knolraap.

En we spotten ook stiekem wat Nederlandse invloeden op de kaart: bijvoorbeeld onze Nederlandse bitterballen!

Summer starter of Grilled Trombetta Courgettes, Ewes Curd, Broad Beans and Mint #summer #food #gezellig #london #veggie

104 Likes, 5 Comments – Gezellig Restaurant & Bar (@gezelliglnd) on Instagram: “Summer starter of Grilled Trombetta Courgettes, Ewes Curd, Broad Beans and Mint #summer #food…”

Cocktailbar

Naast een restaurant, is ‘Gezellig’ ook een plek waar je leuk een drankje kan drinken. Ze hebben diverse cocktails die wij nog nooit eerder hebben gezien. Hun ‘Clarified Negroni’ bijvoorbeeld, is een mix van gin die is gewassen in melk, met Vermouth en Campari. Of wat dacht je van een cocktail met Pisco, vijgenblad, pistache en Port?

Ook staan er hele lekkere hapjes op de kaart. Yes: óók bitterballen, maar dan met een eigenwijze vulling van speenvarken en zoete mosterd erbij. Stiekem komen Engeland en Nederland dus toch een beetje samen bij Gezellig.

@gabortoth83 and @valentino.girotto putting the finishing on our @grandmarnier_uk cocktail ? . . . . #comingsoon #LiveGrand #cocktaillovers #midtown #holborn #bartender

62 Likes, 2 Comments – Gezellig Restaurant & Bar (@gezelliglnd) on Instagram: “@gabortoth83 and @valentino.girotto putting the finishing on our @grandmarnier_uk cocktail ? . . ….”

Adres en openingstijden

Restaurant ‘Gezellig’ kun je vinden in Londen aan Holborn Hall, 193-197 in High Holborn. Voor de openingstijden kun je even op de website kijken.

Meer restaurants in Londen:

Summer is well and truly upon us! Perfect weather for Strawberry and Elderflower Mille Feuille #strawberry #elderflower #desserts #london #summer #gezellig

109 Likes, 6 Comments – Gezellig Restaurant & Bar (@gezelliglnd) on Instagram: “Summer is well and truly upon us! Perfect weather for Strawberry and Elderflower Mille Feuille…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.