Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 30 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Dagje Giethoorn? Ga langs bij Restaurant Fratelli

Restaurant Fratelli in Giethoorn ligt met een heel gezellig terras aan de gracht. Eén van de mooiste plekjes in Giethoorn. En dat met een heerlijke Italiaanse kaart, daar worden wij blij van!

De Italiaanse broers Davide en Salvatore staan aan het roer van de zaak. Bij de familie Salvatore staat eten altijd centraal en Ristorante Fratelli is dan ook een écht familie restaurant.

Pizza bij restaurant Fratelli in Giethoorn
Bron: Ristorante Fratelli via Tripadvisor

Restaurant Fratelli brengt Sicilië naar Giethoorn

Omdat de twee broers uit Sicilië komen, staat dat deel van Italië centraal wat betreft het menu. Sicilië staat bekend als producent van de beste olijven en druiven, maar vooral van citroenen. Met deze citroenen maken de broers Salvatore, naar geheim familierecept, heerlijke Limoncello.

Dit heerlijke drankje mag uiteraard niet ontbreken na afloop van een Italiaans diner. Naast de vaste menukaart worden er elk seizoen wisselende gerechten bereid, geïnspireerd door het beste dat Sicilië te bieden heeft.

De Italiaanse menukaart bij Ristorante Fratelli

Geheel in stijl met de Italiaanse roots – vind je eerst een aantal ‘primi’ op de kaart. De voorgerechten. Een heuse Italiaanse verse tomatensoep Zuppa Pomodoro (€ 4,50), Minestrone (een Italiaanse groentesoep, € 4,50) en onder andere een Cocktail di Gamberetti (€ 7,50).

Als hoofdgerecht kan je kiezen voor veel verschillende soorten pasta’s, pizza’s, persce (vis) en carne (vlees). De pasta aglio olio peperoncino komt met linguine, olijfolie, knoflook en peper (€ 9,50) en is om je vinger bij af te likken. Meer zin in een pizza? De pizza Salmone is heerlijke vers en komt met tomaat, kaas, gerookte zalm en rucola (€ 15,50).

Verder zijn er ook genoeg opties voor kinderen, van pizza’s tot pasta en lekkere desserts!

Adres Ristorante Fratelli
Binnenpad 113
8355 BV, Giethoorn

Meer heerlijke restaurants buiten de randstad

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.