Redactie
Redactie Dineren 15 jun 2013
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Mooirivier

Soms kom je op plekken waarvan je weet: hier kom ik zeker nog eens terug. Dit geldt ook voor het stunning restaurant én zelfstandige hotel Mooirivier aan de Overrijsselse Vecht. Culy’s Simone schoof onlangs aan in het restaurant en genoot van een verfijnd en puur drie-gangen menu, gemaakt van eerlijke streekproducten. 

De naam ‘Mooirivier’ is ontleend aan de fabuleuze plek waar het chique hotel-restaurant gevestigd is. Midden in de natuur, tussen grazende koeien, ontsnap je hier aan de hectiek van de stad en laat je je verwennen met tongstrelende ‘groene’ gerechten. Het brood komt van de Stadsbakker uit Zwolle, de boerenkazen van kaasboerderij Heileuver en de jam bij het (overigens heerlijke) ontbijt is eigenhandig gemaakt door boerin Geertruida van een eindje verderop. Lokaler kan bijna niet! Ook worden er zo veel mogelijk biologische ingrediënten gebruikt.

Mooirivier heeft zowel een restaurant als een brasserie. Culy at in brasserie de Oever, in het zonnetje én met uitzicht over het prachtige Vechtdal. Meteen werd een ambachtelijke papieren broodmand met stoere stukken brood voor onze neus gezet, origineel geserveerd met olijfolie en zeezout in buisjes. Ook mensen met een allergie kunnen hier heerlijk eten: zelfs aan knapperig glutenvrij brood was gedacht. De uitermate vriendelijke bediening deelt mee dat ‘mensen met een allergie alleen maar een uitdaging vormen’ en alle gerechten aangepast kunnen worden. Zo zien we het graag!

photo (12)photo (6)photo (11)

Glutenvrij, geroosterd brood (écht lekker) met grasboter met fleur de sel

Het diner werd afgetrapt met een amuse van perfect gegaarde rode mul met piccalillyschuim, romige bloemkoolpuree en, ter decoratie, een plukje zeekraal. Allemaal goed op smaak en zo zacht dat het smelt op je tong. Daarna volgde ons voorgerecht, ik koos voor de Sallandse asperge met een gepocheerd Vechtdaleitje, marbre van geitenkaas en geschaafde radijs.

De asperge was mooi beetgaar, niet te hard maar ook niet te zacht, het gepocheerde eitje perfect (wat best lastig kan zijn), de radijs bijzonder door de gelei-achtige vorm en de frisse en zachte geitenkaas bracht het geheel mooi in balans. Een traditioneel gerecht in een modern jasje dat er ook nog eens spectaculair uitzag. In verband met mijn glutenvrije dieet werden de croutons overigens gemaakt van gefrituurde aardappel. Chapeau!

Mijn tafelgenoot koos voor een carpaccio van lokaal Vechtdalrund met gemarineerde rode biet, dressing van Taggiasche olijf en Parmezaanse kaas. Een flink voorgerecht, want zoals te zien op de foto is zelfs de tafel niet groot genoeg!

photo (10)photo (4)

Erg blij werden we ook van het hoofdgerecht. De halve kreeft (al gepeld, dus geen gedoe of geknoei) met – alweer – asperge (want nu in het seizoen en gewoon erg lekker), Linda Darling aardappeltjes, goddelijke bearnaisesaus en knapperige zeekraal maakten de hoge verwachtingen na het voorgerecht helemaal waar. Ook dit gerecht werd weer prachtig gepresenteerd en was qua smaak fenomenaal.

photo (1)

Mijn tafelgenoot (een echte vleesliefhebber) koos voor de gepocheerde Vechtdaltournedos met langzaam gegaarde ossenstaart, tuinboon en een heerlijke saus van morilles en eendenlever. De ‘Oh’s en Ah’s’ waren niet van de lucht; ook dit gerecht werd gewaardeerd om de zeer goede kwaliteit van het vlees en de super smaakvolle saus die erbij geserveerd werd.

photo (2)

Na al die smaakexplosies hadden we voor een ‘echt’ dessert geen plekje meer over. In plaats daarvan ploften we neer op de relax-banken in de lobby en kozen we voor een kopje Illy koffie (ook al zo goed) en biologische thee van London Tea met een selectie aan heerlijk zoetigheden, waaronder sticks met vloeibare chocolade en vlierbloesem-schuim. Zeg nou zelf, dit is geen straf in plaats van een dessert toch?

photo (8)

Het mag duidelijk zijn dat Mooirivier een bijzondere plek is waar je voortreffelijk kunt eten. En dat niet alleen: het personeel is oprecht geïnteresseerd, vriendelijk én luistert naar de wensen van de klant. De bijzondere locatie midden in de natuur maakt Mooirivier tot een plek om volledig te onthaasten en genieten van puur, ambachtelijk eten dat met liefde gemaakt wordt. Een aanrader!

Ook een keer dineren of zelfs slapen bij Mooirivier? Dat kan! Een reservering voor het diner of een hotelovernachting maak je via de website. Tip: door ietwat afgelegen locatie is Mooirivier het best te bereiken met de auto.

Mooirivier
Oude Oever 10, Dalfsen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.