Zomerpizza met zalm & avocado

Culy 4 apr 2012 Diner

Pizza maar dan heel anders: fris en zomers, met zalm & avocado! 

Meng alle deegingrediënten tot een soepel deeg en laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol 4 hele dunne pizza’s uit en beleg deze met rode ui, olijfolie en zout. Bak de pizza’s op 225 graden circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Snijd intussen de courgette, aubergine en tomaten in plakjes en de avocado in partjes. Grill de courgette, aubergine en tomaat. Beleg de goudbruine pizza’s met de rest van de ingrediënten en breng ze op smaak met peper en zout.

Voor 4 personen:

Deeg

  • 300 gram bloem
  • 10 gram gist
  • 150 ml lauw water
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 theelepel zout

Beleg

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • 250 gram dunne plakjes gerookte zalm
  • Dille
  • Peterselie
  • Zout
  • Versgemalen peper
Reageer op artikel:
Zomerpizza met zalm & avocado
Sluiten