Redactie
Redactie Drankjes 29 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je coldbrew ice tea (makkelijk én zacht van smaak)

IJsthee, we zijn er dol op. Je kunt het op allerlei manieren maken, en één van de methodes is de thee koud zetten: ook wel coldbrew ice tea genoemd. Het is onwijs makkelijk én je drankje krijgt een zachte smaak.

Normaliter doe je je thee natuurlijk in heet/kokend water, en laat je het trekken. Laat je dit geheel afkoelen in de koelkast, dan heb je ijsthee.

Coldbrew ice tea maak je met een tegenovergestelde methode. Hierbij neem je een grote kan water, en daar doe je de thee bij. Dat kunnen theezakjes zijn, maar liever gebruik je goede kwaliteit losse thee. Deze kun je er gewoon zó bijdoen, zonder theezeefje of thee-ei, want je zeeft het geheel later toch nog.

Je zet de kan vervolgens een nachtje (minimaal 8 uur) in de koelkast, en vervolgens zeef je het geheel goed door een fijne zeef.

Het resultaat: een ijsthee met een zachte, milde smaak. Zonder de bittere smaken die je wel eens in thee proeft (dat komt omdat je (te) heet water gebruikt).

Je kunt deze ijsthee natuurlijk nog zoeten, bijvoorbeeld met honing, ahornsiroop of agavesiroop.

Ice tea with mint and lemon in a jar

Een lekker coldbrew ice tea recept

Doe 1 liter water met wat takjes munt, een aantal schijfjes citroen en groene thee (ongeveer 10 gram losse thee, of anders 2 zakjes) in een grote kan. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.

Zeef de dag erop de drank en voeg wat honing toe. Serveer in een glas met ijsblokjes en garneer met extra citroen en wat munt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.