Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 26 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De allerlekkerste recepten met Prosecco: zoet én hartig

Geen feest compleet zonder een glas bruisende Prosecco. Na een succesvolle avond waarbij de ene na de andere fles is opengetrokken, is de kans groot dat er een aangebroken exemplaar overblijft. Zeker weten dat we dat niet gaan weggooien. Verwerk de Prosecco daarom in één van deze supersmakelijke recepten.

Wat witte wijn kan, kan deze Italiaanse bubbel namelijk minstens zo goed.

Mosselen met Prosecco

Weinig inspanning, groots resultaat. Gegarandeerd een succesnummer bij bezoek: geef je Prosecco een tweede leven met dit recept van mosselen, citrus en basilicum. En weet je wat? Doe ‘ns gek en drink er ook nog een glas bubbels bij.

mosselen koken
Unsplash

Beurre blanc

Hij doet ‘t dus goed in saus, die Prosecco. En heb je het over goddelijke sauzen, dan zeggen wij beurre blanc. Niet helemaal volgens de officiële regels, maar wél ontzettend lekker: vervang de witte wijn in dit recept eens voor je leftover Prosecco.

Beslag

Bubbels doen het vaak goed in beslag, ze zorgen voor luchtigheid en een knappertje. Verwerk je kater de volgende ochtend eens door de helft van de melk voor prosecco te vervangen, zoals in dit klassieke pannenkoekenbeslag.

Desserts met bubbels

Waarschijnlijk de bekendste in het rijtje recepten-met-Prosecco: een ijskoude sgroppino. Als toetje, als zomers drankje; we kunnen ‘m elke dag wel drinken. Zoals deze roze versie met frambozen.

Maar dat is zeker niet het enige dessert mogelijk. Wat dacht je van dit indrukwekkende dessert met Prosecco-sorbet of deze goddelijke sabayon? Of een spektakelstuk in de vorm van deze jelly pudding met cantaloupe? Een goeie optie voor een retro oud & nieuw in ieder geval.

gevulde citroen met Prosecco-sorbet feestelijk toetje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Cocktails met Prosecco

Prosecco is al lekker, maar wordt misschien wel nóg lekkerder in een goede cocktail. De bubbels en frisse tonen zorgen voor een frisse balans met de overige ingrediënten. Gezelliger dan deze oud & nieuw-waardige bowl met punch gaat het in ieder geval niet worden.

Onverwachts bezoek maar wil je wel een feestje in een glas serveren? Hierbij tien razendsnelle recepten voor cocktails met Prosecco.

Als die fles nu niet leeg is, weten we het ook niet meer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.