Redactie
Redactie Inspiratie 29 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit kookboek werd geschreven door 50 Israëlische én Palestijnse vrouwen

Voor het bijzondere boek Jam Session sloegen 50 Israëlische én Palestijnse vrouwen de handen ineen om hun kennis te delen. Samen maakten ze een kookboek met verschillende recepten voor jams, ingelegde groenten en fruit.

Het boek is een initiatief van het PCFF (het Parents Circle – Family Forum), een organisatie voor zowel Israëli’s als Palestijnen, die het contact tussen beide volken stimuleert. Dit wordt gedaan op basis van gezamenlijke gevoelens en pijn. Want, hoe je het ook wendt of keert: het gaat er bij lange na niet goed en de meeste leden hebben familieleden verloren door het oneindige conflict.

2349077637Jam Session2

In het boek staan verschillende recepten van de vrouwen die hebben meegewerkt voor het conserveren van fruit en groenten. En waar aan het begin nog maar twee dames mee wilden doen, vonden ze uiteindelijk 50 vrouwen (25 om 25) die net zo enthousiast waren om door koken en eten hun band te versterken.

Het maken van de recepten en het boek werd begeleid door de Israëlische food journalist Gil Hovav, en de Palestijnse chef Hussam Abbas. Daarbij werd het werken en koken zelf vastgelegd door fotograaf Reli Avrahami.

Helaas is het niet mogelijk om het boek (online) te kopen, maar door een donatie te maken van minstens $35,- (omgerekend ongeveer €25,-) krijg je het boek thuis opgestuurd.

Jam Session

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.