Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: plantaardig weekmenu voor Veganuary

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze maand doen veel mensen mee aan Veganuary: de maand die in het teken staat van veganistisch eten. Ook nieuwsgierig naar vegan gerechten? Wij helpen je een handje met een plantaardig weekmenu.

Was jouw goede voornemen voor 2021 ook om vaker plantaardig te eten? Dan val je nu met je neus in de (plantaardige) boter. Culy heeft namelijk een volledig plantaardig weekmenu voor je! Dat maakt het weer een stukje makkelijker om inspiratie te vinden voor wat je ‘s avonds op tafel moet toveren. Check ook meer veganistische recepten van Culy voor volop plantaardige inspiratie.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

We kunnen maar geen genoeg krijgen van deze Thaise broccolisoep met kokosmelk. De basis is een groene currypasta met gember, citroengras en limoenblaadjes, die je in een handomdraai maakt in een keukenmachine. Da’s nog snel ook.

Thaise broccolisoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk

Dinsdag

Zin in een lekker verwarmend gerecht, voor de dinsdagavond? Wij ook. Maak bijvoorbeeld deze vegetarische pastei met zoete aardappel en paddenstoelen. Als je vegan rode wijn gebruikt, is ‘ie ook nog eens helemaal plantaardig.

ovenscotel van vegetarische pastei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: vegetarische pastei met zoete aardappel en paddenstoelen 

Woensdag

Deze vegetarische pilav met basmati, paddenstoelen, saffraan en amandel is toevallig helemaal plantaardig. Komt dat even goed uit voor dit plantaardige weekmenu.

pilav met basmati en paddenstoelen
Bron: Tilda

> Naar recept: vegetarische pilav met basmati, paddenstoelen, saffraan en amandel

Donderdag

Bijna weekend. Laten we alvast stoom afblazen door een avondje relaxed in de pannen te roeren. Zoals voor deze risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim. Tip: check wel even of het biertje dat je gebruikt vegan is.

Risotto met bier
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim

Vrijdag

Dit noemen wij nog eens een relaxte maaltijd: yakisoba. Oftewel: Japanse udon noodles met héél veel groenten. Comfort food, maar toch boordevol vitaminen. En lekker plantaardig natuurlijk.

Yakisoba: gezonde noodles voor weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: yakisoba (Japanse udon noodles met héél veel groenten)

Zaterdag

Tijd voor een sappige burger! Kan dat dan, in Veganuary? Jazeker! Wij maakten deze gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger). Een klassieke burger met alles erop & eraan, maar dan toevallig helemaal plantaardig.

Vegan burger: Beyond Burger
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)

Zondag

Op zondag vinden de meeste mensen het leuk om wat uitgebreider te koken. Onze tip: probeer deze spannende crispy Peking tofu (een vegan variant van Pekingeend) eens voor een leuke culinaire uitdaging in de keuken.

Crispy Peking tofu
Bron: Vegan East

> Naar recept: spannende crispy Peking tofu 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.