Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Plakje Sriracha op je burger? Plakjes hot sauce zijn de nieuwe trend

Die flesjes hot sauce ogen altijd o-zo charmant, maar ze hebben wel een makke: doseren is nog weleens lastig. Daar bedachten de makers van Slice of Sauce iets op: plakjes hot sauce. Ja, dat lees je goed. Daarmee wordt elke hap van je burger, tosti of sandwich ‘the perfect bite’, zo beloven ze.

Razend populair

Mocht dit je bekend voorkomen: ons ook. We schreven namelijk in 2015 nog over deze plakjes ketchup, van een restaurant in Los Angeles.

De plakjes hot sauce van Slice of Sauce echter, zijn nu niet aan te slepen in Amerika, sinds de makers ervan verschenen in het programma Shark Tank (wat je ook wel kent van de Nederlandse buis als Dragons Den) en daarmee een pittige investering binnensleepten.

Plakjes hot sauce?!

Maar wacht even: wat moeten we verstaan onder een plakje hot sauce? Iets dat lijkt op een vierkant plakje kaas, maar dan dus met de smaken van je favoriete saus. Voor elke Slice of Sauce worden rijpe tomaten uit Californië gebruikt, aangevuld met verschillende ingrediënten om nou ja, sauzen te maken. Daarna worden de sauzen op een unieke manier gedroogd tot plakjes.

Komen de plakjes in aanraking met bijvoorbeeld een warme burger, dan zullen ze iets smelten, maar niet uitlopen. Tot nu toe zijn ze er in drie smaken: ketchup, Sriracha en habanero hot sauce.

Geen geknoei

Wij moeten nog even wennen aan het idee om in een plakje Sriracha te bijten, maar volgens de makers heeft het veel voordelen. Geen geknoei – wat vooral ook handig is met kinderen – en je ‘saus’ wordt perfect evenredig verdeeld over je burger, sandwich of wrap. Ook maken ze je broodje niet zompig, hoef je ze niet gekoeld te bewaren en neem je ze makkelijk mee.

De plakjes hot sauce van Slice of Sauce zijn vooralsnog alleen in Amerika te koop, maar wij zouden er niet raar van opkijken als ze heel binnenkort ook in ons land opduiken.

Meer voedseluitvindingen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.