Culy’s Food Finds: bijzondere pannenkoekenmixen van Panash

Pannenkoekenlovers opgelet: de Culy-redactie is een nieuw gamma aan pannenkoekenmixen op het spoor gekomen en daar worden we hĂ©Ă©l blij van. Het betreft de pannenkoekenmixen van Panash, een tof familiebedrijf met dito product. Én: deze mixen hebben hele bijzondere smaken…

Pannenkoekenrevolutie

Met een scherp oog namen broer en zus Ashwien en Reena waar dat er de laatste tijd weinig grote innovaties gebeuren op gebied van bakproducten. “Vooral in de pannenkoekenwereld: melk en eieren erbij en klaar”, illustreert Ashwien.

En dan hebben ze het niet alleen over smaak, ook op het vlak van gezonde opties laat het supermarktaanbod nog vaak te wensen over. In de meeste pannenkoekenmixen zitten heel wat onnodige ingrediënten en toegevoegde suikers, een teleurstellende zaak voor een simpel product.

Daarom vonden de twee het tijd voor een pannenkoekenrevolutie. Eentje met spannende smaken en met ingrediënten die goed voor je zijn. Geen troep, maar lekkere pannenkoeken die rijk zijn aan vezels. Et voilà: het idee voor Panash was geboren.

pannenkoekenmixen van Panash
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Spannende smaken Ă©n kidsproof

Inmiddels zijn de twee eigenaars van hun eigen lijn pannenkoekenmixen in vier toffe smaken: naturel, cacao, mango & kardemom en gember & citroengras.

Op de verpakking staat uitgelegd wat je moet toevoegen om de pannenkoeken te bereiden: voor de classic zijn dat melk en eieren, de vegan variant bereid je met havermelk en appelmoes.

Die verpakkingen krijgen trouwens even een aparte vermelding: ze zien er niet alleen geweldig uit (wij waren eerlijk gezegd al verkocht toen we de tijgerillustratie zagen…), ze zijn ook nog eens een knipoog naar het kindvriendelijke aspect van de pannenkoekenmixen. De pannenkoeken zijn ideaal als je kinderen smeken om een zoete hap, maar wanneer je ze geen troep wil voorschotelen.

pannenkoekenmixen van Panash
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De proef op de som

Wij waren vooral benieuwd naar die laatste twee smaken, want wanneer proef je nou een pannenkoek met kardemom of citroengras? We namen de proef op de som en sloegen aan het bakken. Dat verliep trouwens precies zoals we hoopten: zonder gedoe en geknoei (en zelfs geen ruzie met de eerste pannenkoek).

De aroma’s in de mixen zijn subtiel aanwezig in de smaak, zonder dat het saai wordt. Omdat de smaken niet zo overheersend zijn, kun je de pannenkoeken makkelijk creatief beleggen met ander lekkers. De mango-kardemompannenkoeken zijn bijvoorbeeld superlekker met een lik yoghurt en wat fruit, de gember-citroengrasvariant leent zich zowel voor hartige als zoete toppings.

pannenkoekenmixen van Panash
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gember-citroengraspannenkoekjes

Daarmee hebben we er een nieuwe favoriete lunch bij: gember-citroengraspannenkoekjes met gegrilde groenten en beetje yoghurtdressing. Klinkt lekker hĂš? Wij kijken nĂș al uit naar wat Panash in de toekomst nog aan smaken gaat uitbrengen.

Benieuwd? De pannenkoekenmixen van Panash zijn online te koop via de webshop en in verschillende winkels. 

pannenkoekenmixen van Panash
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer food finds?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy’s Food Finds: bijzondere pannenkoekenmixen van Panash
Sluiten