Redactie
Redactie Inspiratie 23 nov 2015

Dit Amerikaanse restaurant serveert plakjes gedroogde ketchup op hun burgers

Of het nu gruwelijk of geweldig is, bizar is het zeker: restaurant Plan Check in Los Angeles serveert plakjes gedroogde ketchup op haar burgers. 

De plakjes (ook wel ketchup leather genoemd) worden gemaakt van een mix van tomatenpuree met sojasaus, knoflook en verschillende kruiden. Het mengsel wordt vervolgens gedroogd op lage temperatuur in de oven en wanneer je de plakjes op een warme burger legt, smelten ze als sneeuw voor de zon.

De ingrediënten zijn dus niet heel anders dan ‘echte’ ketchup, maar of het mondgevoel even prettig is, daar zijn we nog niet over uit.

Wel is het voor restaurants een stuk makkelijker te gebruiken dan de traditionele variant, omdat je kant-en-klare porties hebt én het broodje niet klef wordt.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de ketchup wordt gemaakt. 

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Dit Amerikaanse restaurant serveert plakjes gedroogde ketchup op hun burgers
Sluiten