Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Gadgets 16 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

6 x must-have pizza tools voor alle pizzaiolos in spé

Pizza bakken is een kunst. Kijk maar naar de Italiaanse pizzaiolos, die vaak járen oefenen voordat ze ‘t vak goed en wel beheersen. Alles begint bij de juiste ingrediënten, maar ook bij het geduldig laten rijzen van het deeg (meestal heeft dit meerdere dagen nodig), het soepel kneden ervan en een goede verdeling van de toppings. Maar één ding is zeker: pizza maken is een ontzettend leuke bezigheid, die nóg leuker wordt met de juiste pizza tools.

En als je pizza bakken ook maar een béétje serieus neemt, dan zouden deze pizza tools eigenlijk niet mogen ontbreken.

Pizza tools voor pizzaiolo’s in spé

1. Smart Oven Pizzaiolo

Pizza bakken begint bij de juiste pizza-oven. En eigenlijk wil je daarbij maar één ding: HITTE! Waar de meeste ovens vaak maar tot 250 graden gaan, is dat bij de Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances anders. Dit apparaat is een compacte vrijstaande oven die wel 400 graden kan worden. Gevolg? Je bakt er fantástische pizza’s mee.

Dit oventje wordt geleverd met een rvs pizzaschep (zoals het echte pizzabakkers betaamt), een actieve bodemplaat en een pizzapan met afneembare handgreep, om panpizza’s in te bakken. Wij mochten het apparaat eerder uittesten en stelden vast: “In twee minuten rolt er een pizza uit de Pizzaiolo die niet te onderscheiden is van een echte Napolitaanse pizza.”. Dit wil je.

De Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances kost € 829,90 en is online te koop

Smart Oven Pizzaiolo
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

2. Een goed pizzames

Niets zo frustrerend als je zelfgemaakte creatie met een bot mes moeten aansnijden. Al geldt dat natuurlijk voor alle messen in je keukenlade: goede messen doen je levenskwaliteit stijgen, zo simpel is het. Wij zijn in die context fan van Jamie Olivers pizzames, dat je voor nog geen € 20,- in huis hebt.

Een pizzames van Jamie Oliver kost € 19,80 en is online te koop

pizzames Jamie Oliver als voorbeeld van pizza tools
bol.com

3. Pizzaschaar

Sommige mensen zweren bij een mes, anderen verkiezen een pizzaschaar. Reken je jezelf tot die laatste categorie, dan raden we aan om te investeren in een schaar die ook echt bedoeld is als pizzaschaar, zoals deze van Dreamfarm.

Een pizzaschaar van Dreamfarm kost € 26,95 en is online te koop

 

pizzaschaar als voorbeeld van pizza tools
bol.com

4. Een goed naslagwerk

Zo’n goede pizza-oven én mes zijn allemaal leuk en aardig, maar wat ben je zonder naslagwerk? Een vak beheersen begint immers bij je inlezen in de theorie. Wat dat betreft zijn er ontzettend veel kookboeken die je leren om pizza te maken, maar ons favoriete is toch wel Pizza Czar van Anthony Falco. Falco was jarenlang één van de belangrijke figuren achter de iconische pizzeria Roberta’s in Brooklyn.

Sinds hij daar niet langer de keuken bestiert, heeft hij zichzelf omgedoopt tot ‘pizza consultant’. Met Pizza Czar heeft hij al zijn pizza-wijsheden, tips en beste recepten gebundeld in één fantastisch boek. Loopt het pizza bakken niet zo soepel? Neem het boek erbij en je weet weer wat je moet doen.

Pizza Czar van Anthony Falco kost € 28 en is online te koop

Pizza czar van Anthony Falco als voorbeeld van pizza tools
Bron: bol.com

5. Pizzasteen

Heb je geen professionele pizza-oven? Een pizzasteen is dan de op één na beste optie. Door een pizzasteen (liefst) een paar uur van tevoren in je oven te verwarmen, wordt ‘ie keiheet. Het materiaal van de steen geleidt de hitte bovendien beter dan bijvoorbeeld een bakplaat, waardoor de bodem van je pizza knapperiger wordt dan hoe je ‘m normaal gezien zou bakken. Ook handig: je kunt zo’n pizzasteen ook op je barbecue gebruiken.

Een pizzasteen voor in de oven en de BBQ kost € 24,99 en is online te koop

pizzasteen als voorbeeld van pizza tools
Bron: bol.com

6. De juiste ingrediënten

En tot slot: alles valt of staat bij de juiste ingrediënten. Van San Marzano-tomaten tot salsiccia met venkel en fior di latte: voor de beste ingrediënten mag je gerust een omweg maken. Tip: doe dat bij Appetito Novitalia in Amsterdam: hét paradijs voor Italiëlovers.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.