Perfect biefstuk snijden: altijd tegen de draad in
Heb je een goed stuk vlees bij de slager gehaald, je pan goed heet laten worden, boter of olie gebruikt, perfect gebakken, het vlees laten rusten… en dan vervolgens snijd je de biefstuk aan gort. Zó zonde! We vertellen je graag hoe je biefstuk goed snijdt, want het maakt een wereld van verschil in smaak en textuur.
Het klinkt misschien gek, dat het snijden van vlees zoveel doet voor de smaakbeleving in je mond. Toch is het zo. Als je verkeerd snijdt, kan een kwalitatief stukje vlees opeens als een schoenzool smaken en niet te kauwen zijn.
Hoe moet het dan wel?
Kijk altijd naar de spiervezels van het vlees voordat je het gaat snijden. Leg de biefstuk voor je neer op een snijplank. Lopen de ‘groeven’ in het vlees horizontaal van links naar rechts, dan snijd jij verticaal. En andersom. Kortom: altijd tegen de draad in snijden. Wanneer je niet tegen de draad in snijdt, kom je er moeilijk doorheen en krijg je geen mooie structuur.