Op zoek naar de beste patisserie? Zo plan je een cake walk door Parijs

Wie wil er nog naar de Eiffeltoren als je ook gewoon een cake walk kunt doen door Parijs? Website Food52 ontdekte dat je een aangename wandeling kunt maken door het 7e arrondissement en onderweg de fijnste patissiers tegenkomt. Wij maakten een lijst met onze favorieten.

Een cake walk door Parijs, hoe pak je dat aan? Je kunt natuurlijk als een bezetene kris kras door Parijs reizen, van hotspot naar hotspot (hebben wij ook weleens gedaan). Maar wist je dat er in het 7e arrondissement een hele sliert te gekke patisserieën achter elkaar zit?

We beginnen aan de Rue du Bac, op een steenworp afstand van het Musee D’Orsay. Vanaf daar wandelen we naar beneden. Reistijd from start to finish: 14 minuten. Tussenstops niet meegerekend natuurlijk. Sneakers aan en let’s go!

Acide Macaron

10 Rue du Bac

De macarons van Ladurée en Pierre Hermé zijn natuurlijk wereldberoemd. Maar als je geen zin hebt om in de rij te staan of eens wat anders wil uitproberen, dan is Acide Macaron een goed adresje. Renata en Jonathan Blot willen hier de klassieke Franse patisserie laten zien in een nieuw jasje.

Dat doen ze ondermeer door macarons met popcorn te maken, maar ook met vanille en pecannoten en met groene thee en munt. Leuk: ze verkopen ook mini-macarons, zodat je er zoveel mogelijk tegelijk kunt proeven. Ze zijn ondermeer verkrijgbaar in een grappig blikje met de opdruk ‘macaron-kaviaar’.

C'est l'heure du goûter à la Boétie ! #Acideboetie #acide #acidemacaron #macarons #food #yummy #happyday #eat #nice #teatime #bonappetit #bestoftheday #Paris #France #☺?

A post shared by Acide par Jonathan Blot (@acideparjonathanblot) on

Maison Kayser

18 Rue du Bac

Eric Kayser is een ambachtelijke bakker die onlangs op Instagram een selfie postte met Pharrell Williams. We bedoelen maar.

De man is zó populair dat hij inmiddels zaken heeft in Tokyo, Seoul, New York en Mexico. En alleen al in Parijs heeft hij 21 vestigingen. Koop hier de lekkerste broden (zijn pain au curcuma of pain aux figues bijvoorbeeld), financiers, macarons en taartjes.

Douceur du mercredi ? #SavourerLeQuotidien #SavouringTheEveryday ? @dee_berry1

A post shared by Eric Kayser Officiel (@maisonkayser) on

Le Cacaotier – Hubert Masse chocolatier

44 Rue de Verneuil

Chocolatier Hubert Masse van Le Cacaotier viel flink in de prijzen met zijn chocolade. Het was de overwinning op de Grand Prix de Chocolate in 2008 die hem pas écht beroemd maakte in Parijs, en daarbuiten.

Neem hier een Eiffeltoren van chocolade mee, voor thuis. Of een doosje met prachtige vierkante chocolaatjes.

Pause chocolat • Chocolate Break ?☕️ #hubertmasse #chocolate #gouter #cafe #coffee #instachocolat #instamoment #cafeaulait #nespresso #cacao #sundaybreak #lecacaotier #flatlay #flatlays

A post shared by Naïri (@rose_poivre) on

Chocolat Chapon

69, rue du Bac

We blijven nog even in de chocohemel en lopen langs Chocolat Chapon. Dit te gekke zaakje ademt nostalgie uit. Toch zijn ze juist heel vernieuwend bezig, want ze richten zich helemaal op het bean to bar-principe. Hier koop je fantastische chocoladerepen (met nostalgische wikkels), crème de praline, grappige chocolaatjes in de vorm van emoji’s en zelfs ijs.

Maar het is de bar a mousses aux chocolats die je pas écht naar binnen trekt. Yes: een complete bar met chocolademousses gemaakt van cacao uit verschillende landen. Allemaal single origin, dus geen cacao blends, maar chocolade vol smaak.

[?C H A P O N E T L A C H O C O L A T E R I E] La cabosse, sans elle rien ne serait possible. À l'intérieur se trouvent les fèves de cacao. Vide, elle peut aussi être un bel objet insolite. #patricechapon #artisan #chocolatier #torréfacteur #fèvedecacao #cabosse #paris #nouveau #new #nouvelleadresse #chaponetlachocolaterie #saintsulpice #paris6 #instapic #instafood #picoftheday #photooftheday #food #foodie #foodaddict #foodstagram #chocolatelover #chocolateaddict #beantobar #cocoa #bean

A post shared by Chocolat Chapon (@chocolatchapon) on

Dalloyau

63 Rue de Grenelle

Sinds 1682 (!) bestaat patisserie Dalloyau al. Dikke kans dus dat Marie-Antoinette deze gebakjes ook al at. Het familiebedrijf krijgt per maand 100.000 bezoekers over de vloer, verspreid over hun vestigingen van Parijs tot Tokio.

Tot hun signatuur-gebakjes behoren l’Opéra: een vierkante taart uit 1955, bestaande uit laagjes koffiebiscuit en koffiecrème. Maar ook de Réligieuse de Rêve au chocolat: een énorme religieuse voor meerdere personen. Ook tof: de Saint-Honoré-lolly’s. Hun mini-versie van het beroemde Franse gebakje en dus ook nog op een stokje.

Croquant (dark chocolate mousse cake with crunchy almond & hazelnut base) ??

A post shared by On Popular Food (@onpopfood) on

Jacques Génin

27 Rue de Varenne

Instagrammers prijzen vooral twee creaties van Jacques Génin: zijn pâtes au fruit en zijn mille feuille. Pâtes au fruit zijn zachte fruitsnoepjes in smaken als lychee, rabarber en mango-passievrucht. Jacques Génin maakt ze ook van groente als venkel, komkommer en zelfs paprika.

Een mille feuille zou je kunnen zien als de Franse, chique versie van de tompoes. Denk aan laagjes knapperig bladerdeeg met vanille-room ertussen. Mmmh…!

I had a couple of legendary desserts during my day trip to Paris – and this Mille Feuille from Jacques Genin is one of them. The layers are ethereally light. You know how there are some things so delicious that once you eat it you'll actually feel angry? ? Angry because you know you can't eat it again for the next xx years and it's so next level that you'll never be able to achieve the same standard even if you attempted to make it. You can taste countless of years of mastery that went to this dessert. "Next level" is really the best way to describe it. #ellebitesparis #millefeuille #jacquesgenin

A post shared by Michelle (@elle.bites) on

Des Gâteaux et du Pain

89 Rue du Bac

Patissier Claire Damon van Des Gâteaux et du Pain werkt enkel en alleen met vers fruit. Dat betekent dat ze samen met haar team van patissiers elke dag weer andere creaties maakt, afhankelijk van het fruit dat voorradig en vers is.

De taartjes lijken simpel, maar schijn bedriegt: dit is patisserie op topniveau. Over elk hapje is nagedacht. Proef hier vooral het roze gebakje met rozen en Corsicaanse grapefruit.

Le pamplemousse Rosa de @damon.claire ? Une belle maîtrise des goûts entre l'amertume du pamplemousse et la douceur de la rose. Un bel équilibre de textures en bouche avec la mousse le fruit et le biscuit. Agréablement surprise par cet agrume en pâtisserie! #patisserie#pastry#chef#chefpatissier#clairedamon#paris#desgateauxetdupain#pamplemousserosa#elegance#pamplemousse#rose#biscuit#mousse#decouverte#love#foodlover#pastrylover#sugaraddict#gourmande#gourmandise#passion#foodstagram#foodporn#foodart#yummy

A post shared by Dana J (@dana_jhr) on

La Pâtisserie des Rêves

93 Rue du Bac

Elk meisje wordt blij van La Patisserie des Rêves (en heel veel jongens waarschijnlijk ook). De roze huisstijl danst je tegemoet en binnen in de winkel staan de prachtigste taartjes uitgestalt onder grote stolpen. Dit is, met recht, de patisserie van je dromen.

Zelf categoriseren ze hun klassieke gebakjes als childhood pastries. En dat is interessant: één hapje van de Paris-Brest (een soort krans van soesjes, gevuld met praliné créme) en veel Fransen zijn meteen weer terug in hun jeugdjaren. En dan is de versie van La Patisserie des Rêves ook nog eens gebombardeerd tot de allerbeste van Parijs. Mon dieu!

Ook zeer de moeite waard hier is de Saint-Honoré: bros bladerdeeg met soezen, krokante karamel en héél veel room.

Sunday Pastry day ?

A post shared by Adeline (@adeline_pham) on

Angelina

108 Rue du Bac

Angelina ontbreekt in geen enkele reisgids. Da’s niet altijd een aanbeveling, (tourist trap alert!), maar zelf slaan we Angelina ook nooit over. Dit theehuis is beroemd vanwege haar stroperige warme chocolademelk en Mont Blanc gebakjes. Die laatste zou de favoriet zijn geweest van Audrey Hepburn: een gebakje met een romige vulling, meringue en bovenop slierten van kastanjepuree (daar zijn de Fransen sowieso gek op).

Ook Coco Chanel schoof hier graag aan, met name voor die warme chocolademelk. En if it’s good enough for Coco

#paris #eclair #éclair #chocolate #sweets #parisienne #parisian

A post shared by Éclair (@dr._eclair) on

La Grande Epicerie

38 Rue de Sèvres

La Grande Epicerie behoort tot één van de leukste en meest toonaangevende culinaire warenhuizen ter wereld. Van prachtige versproducten en een eigen wijn-, oester- en kaasbar in huis tot aan de meest waanzinnige nieuwe producten: dit moet je gewoon even hebben gezien.

De zaak maakt deel uit van warenhuis Le Bon Marché en heeft een eigen naastgelegen pand. Let op: het is een hippe boel, met bijbehorend prijskaartje.

seriously missing this place already. ??? #legrandeepicerie #eatdrinkshop #groceries #foodie #travelogue #frenchatheart #wanderlust #lonelyplanet #travelgram #wheninparis

A post shared by Liss Mariano (@molecularliss) on

Sadaharu Aoki

35 Rue de Vaugirard

Als je nog fut hebt, stap dan nog even 10 minuten door naar Sadaharu Aoki. Deze patissier mixt de klassieke Franse patisserie met verrassende Japanse smaken. Hier haal je bijvoorbeeld groene croissants, die matcha bevatten. Maar ook macarons in smaken als yuzu, sesam en genmai-cha (Japanse groene thee met gepofte rijst).

Neem ook beslist een doosje mee van Aoki’s langwerpige, gekleurde chocolaatjes voor thuis en de mooiste chocoladerepen.
Er zijn vijf boutiques van Sadaharu Aoki verspreid door Parijs, dus mocht je te moe zijn: morgen weer een cake walk?

Pic by @theannamontana – "It's a green tea breakfast feast! Clockwise from top left: matcha croissant, genmaicha eclair, matcha azuki cake, matcha almond croissant with almond liqueur." Nice one! Thank you Anna ❤? #patisserie #sadaharuaoki #matcha

A post shared by pâtisserie Sadaharu AOKI paris (@sadaharuaoki) on

Reageer op artikel:
Op zoek naar de beste patisserie? Zo plan je een cake walk door Parijs
Sluiten