Redactie
Redactie Inspiratie 28 nov 2014
Leestijd: 3 minuten

De beste plekken ter wereld voor een mok warme chocolademelk

Stiekem kunnen we niet wáchten tot de winter begint. Dat betekent namelijk: dampende mokken chocolademelk mét slagroom! Waar je in de wereld het beste een comfy beker chocolademelk kan halen zochten we voor je uit.

Confiserie Sprüngli (Zurich, Zwitserland)

Als dít er niet verrukkelijk uitziet! We zouden heel graag onze handen warmen aan deze bekers warme chocolademelk. En vooruit, we willen ook wel een hapje van de slagroom…

Bahnhofstrasse 21, 8001 Zürich
www.spruengli.ch

Angelina (Parijs, Frankrijk)

Als je in Parijs bent, dan moet je naar Angelina. Deze zaak opende haar deuren in 1903; een van de vaste bezoekers was niemand minder dan Coco Chanel. Ze hebben er de lekkerste warme chocolade van de stad en bestel er vooral hun signature pastry bij: Le Mont-Blanc. Als wij in Parijs zijn, moéten we hier altijd even langs – ook al staat er bijna altijd een lange wachtrij.

226 Rue Rivoli, 75001 Parijs
www.angelina-paris.fr

Les Deux Magots (Parijs, Frankrijk)

Toch hebben we naast Angelina, nóg een warme choco-spot in Parijs die in dit rijtje niet mag ontbreken. Les Deux Magots is een historisch cafeetje waar kunstenaars samenkwamen én nog steeds komen, gemixt met de mooiste Parisiennes en de meest stijlvolle mannen. Je kan er een kannetje warme chocolade bestellen, zodat je jezelf nog eens kan bijschenken…

6 place Saint-Germain-des-Prés, 75006 Parijs
www.lesdeuxmagots.fr

Chocolaterie Beluga (München, Duitsland)

Bij deze chocolaterie in het oude centrum van München kunnen chocoladeliefhebbers hun hart ophalen. Ga je naar Duitsland voor een wintertrip (lees: kerstmarkt)? Maak dan een stop bij Beluga om lekker op te warmen…

Viktualienmarkt 6, 80331 München
www.chocolateriebeluga.de

Pompadour (Amsterdam, Nederland)

Geen plannen om ver van huis te gaan deze winter? Drink dan een warme chocolademelk in onze eigen hoofdstad. Pompadour is onze favoriet! Met een lekker bonbonnetje erbij…

Huidenstraat 12, Amsterdam
Kerkstraat 148, Amsterdam

www.pompadour-amsterdam.nl

Chocolatería San Ginés (Madrid, Spanje)

Churros con chocolate vinden we zó lekker! En al helemaal op een terrasje in Madrid met een dikke jas aan. Heerlijk dippen en opwarmen maar, 24 uur per dag!

Pasadizo San Ginés, 5, 28013 Madrid
www.chocolateriasangines.com

Chokladkoppen (Stockholm, Zweden)

Bij Chokladkoppen kan je heerlijk schuilen voor de kou aan één van de houten, rustieke tafels mét een robuuste mok warme chocolademelk. Bestel er een Zweedse cinnamon roll bij en je wil alleen nog maar dáár blijven.

Stortorget 18, 111 29 Stockholm
www.chokladkoppen.se

Chocolate Company (door heel Nederland)

Chocolate Company (of: CHCO) kennen we vooral van hun fijne hotchoc-spoons. Lekker om in een beker met warme melk te laten smelten. In één van hun cafés óf gewoon thuis. Je kan ze namelijk ook bestellen in hun webwinkel.

Kijk hier voor alle locatie (o.a. in Rotterdam, ‘s ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Maastricht)
www.chocolatecompany.nl

Caffè Rivoire (Florence, Italië)

Bij Rivoire is de warme chocolade stroperig dik. Houd je van pure chocolade? Dan bestel je hem zonder slagroom. Mét slagroom wordt hij lekker zoet.

Piazza della Signoria, 5, 50122 Firenze
www.rivoire.it

Coffeelovers (meerdere vestigingen in Nederland)

Bij Coffeelovers serveren ze – verrassend genoeg – ook een heerlijke warme chocolademelk. Probeer hem zeker, you will love it! Er is zelfs een variant van witte chocolade.

Kijk hier voor alle locaties (in Maastricht, Nijmegen en Eindhoven)
www.coffeelovers.nl

Fassbender & Rausch (Berlijn, Duitsland)

Fassbender & Rausch heeft naast een winkel, een restaurant ook een chocoladecafé. En hou je van een beetje fancy? Dan is Fassbender & Rausch voor jou! Superlekker, exclusief en – dat wel – aan de prijs.

Charlottenstraße 60, 10117 Berlijn
fassbender-rausch.de

Bron: Facebook

Dandelion Chocolate (San Francisco, Verenigde Staten)

Bij Dandelion geven ze je chocolademelk nét iets extra’s. Door de toevoeging van homemade marshmallows…

740 Valencia St, San Francisco
www.dandelionchocolate.com

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.