Redactie
Redactie Inspiratie 5 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Alain Ducasse wordt chef van ***Le Meurice in Parijs

Al lange tijd werd erover gespeculeerd, maar nu is het dan officieel bevestigd: kookgod Alain Ducasse (eigenaar van maar liefst 17 Michelinsterren) wordt per september dit jaar Chef de Cuisine van ***restaurant Le Meurice in het gelijknamige hotel te Parijs. 

Le Meurice is het drie sterrenrestaurant van hotel Le Meurice in Parijs, gelegen aan de statige Rue de Rivoli in het eerste arrondissement. Na het vertrek van voormalig Chef de Cuisine Yannick Alléno was het restaurant toe aan een nieuw, culinair talent en met Ducasse hebben ze die zeker weten gevonden. Niet alleen het restaurant is fenomenaal, ook het hotel mag er meer dan wezen met vijf sterren en een interieur waarvan je mond spontaan open valt.

Alléno zelf is er niet bij de pakken neer gaan zitten en opende een bistro in het vijfde arrondissement van Parijs, genaamd Terroir Parisien. Een schattig restaurantje waar je voor 35 euro de hele avond geniet van de lekkerste gerechten en kunsten van een voormalig drie sterrenchef. Hierover volgt snel meer informatie.

Hoewel je zou denken dat het aantal Michelinsterren dat een kok kan krijgen op een gegeven moment ophoudt, lijkt het voor Alain niet te stoppen. Met op dit moment zeventien sterren in zijn zak, zal het getal dit jaar nog flink stijgen. Le Meurice heeft namelijk momenteel drie sterren, en wanneer het niveau hetzelfde blijft, zullen deze op naam van Ducasse komen te staan.

De Franse chefkok staat bekend om zijn fantastische keuken, blijvend oog voor detail en vooral het willen overbrengen van zijn passie en talent aan anderen. Na jaren over de hele wereld te hebben gewerkt, is hij eigenaar van onder andere drie (!) restaurants die bekroond zijn met drie Michelinsterren, waaronder Alain Ducasse au Plaza Athénée in Parijs, Hotel de Paris in Monte Carlo en Alain Ducasse at the Dorchester Hotel in Londen. Deze laatste is onderdeel van de luxe hotelgroep Dorchester, waar hotel LeMeurice ook onder valt.

Dat imperium alleen maar wordt uitgebreid is bekend, maar velen weten niet dat hij een groot deel van zijn tijd bezig is met het overbrengen van zijn talent en liefde voor koken. Zo heeft hij in Parijs het Ducasse Institute en bracht hij vorig jaar een prachtig boek uit met ‘190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse’.

Jammer genoeg zijn de prijzen van het restaurant alles behalve toegankelijk en beginnen bijvoorbeeld de voorgerechten bij €72,-. Wil je het bijzondere talent van Ducasse toch genieten? Ga dan voor de lunch, deze is even spectaculair en iets minder heftig voor de portemonnee.

Le Meurice
228 rue de Rivoli, Parijs

Bron: Luxsure
Bron: qliweb

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.