Redactie
Redactie Inspiratie 27 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Sterrenchef Ron Blaauw sluit restaurant en maakt er betaalbare gastrobar van

Sterrenchef Ron Blaauw sluit 30 maart zijn restaurant Ron Blaauw aan de Sophialaan in Amsterdam. De bekende kok gaat op een compleet andere tour: hij maakt er gastrobar van met maximale prijzen van 15 euro.

Dat meldt MissetHoreca.

Blaauw opent zijn Gastrobar op donderdag 4 april om 17.00 uur op dezelfde locatie. In deze nieuwe zaak, simpel genaamd Ron Gastrobar, wil hij ‘een totaal andere beleving geven aan eten’. De chef wil ‘af van het idee dat eten op topniveau samengaat met vijf of zes amuses, vier soorten brood, zeven gangen en een friandisetrolley’.  “Ik ben mij ervan bewust dat ik daar zelf ook aan heb meegedaan, het is dus ook absoluut geen verwijt aan de collega’s, maar mijn gevoel is dat het merendeel van de gasten daar niet meer op zit te wachten en dat wij daarin de afgelopen jaren te ver zijn doorgeschoten.”

Eerst dachten wij nog aan een 1-aprilgrap, maar dit lijkt toch echt menens. “De vele buitenlandse reizen in de afgelopen jaren hebben mij er van overtuigd dat ik het anders moet gaan doen”, aldus Blaauw tegenover MissetHoreca.

15 euro per stuk

In de nieuwe gastrobar ligt de nadruk op ‘betaalbare kwaliteit’. Er zal een kaart zijn met een keus uit 25 gerechten, die allen 15 euro per stuk kosten. Gasten kunnen er zoveel bestellen als zij willen. Reserveren kan tot 19.30 uur, daarna zal er een vrije inloop zijn. Dat benadrukt zeker de frisse, casual sfeer die Blaauw beoogt. Tel daarbij een nieuw terras op, met ruim honderd zitplaatsen, en een mooie bar binnen in de zaak. Volgens Blaauw moet dit een St. Tropez-gevoel in onze hoofdstad geven.

Betaalbare wijnen

Ook de wijnkaart krijgt een flinke opfrisser; de prijzen per glas en fles zullen omlaag gaan. Blaauw: “Ik stap af van het feit dat alle wijnen met een standaardfactor van de inkoopprijs maal 3,5 of meer worden gecalculeerd als prijs op de wijnkaart. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Wij gaan werken met een vaste opslag: de inkoopprijs plus een vast bedrag.”

Wij kunnen niet wachten op Blaauw’s nieuwe project. Gewaagd, verfrissend en helemaal van nu. Is het al 4 april?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.