Redactie
Redactie Recepten 10 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: het ultieme borrelbrood gevuld met kaas en kruiden

Dit borrelbrood gevuld met onder andere kaas ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook waanzinnig lekker. In het Engels wordt het ook wel een pull apart bread genoemd, omdat je het brood van tevoren insnijdt waarna je hem makkelijk in stukjes uit elkaar kunt trekken. Makkelijker kan bijna niet en ideaal voor tijdens kerst! 

* Voor de vulling van dit brood gebruikten wij comté (een Franse kaassoort), maar je kunt deze voor elke smeltende kaas vervangen. Ook kun je ervoor kiezen een mix te maken.

Denk bijvoorbeeld aan ‘gewone’ geraspte kaas, mozzarella, cheddar, Gruyère en Emmentaler. En wat betreft de roomboter: die kun je niet vervangen door iets anders. Geniet ervan!

Het recept

Verwarm je oven voor op 180 graden. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Meng met elkaar, samen met de chili flakes. Snijd het brood in met een broodmes tot de bodem, maar niet helemaal door. Doe dit voorzichtig en maak plakken van ongeveer twee centimeter breed. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt, zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten.

Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Smelt de roomboter op laag vuur en vul ondertussen de inkepingen met het kaasmengsel. Je kunt dit het beste doen door eerst horizontaal te vullen en vervolgens verticaal. Zo weet je zeker dat je geen hoekje overslaat.

Zet het brood in het midden van een lang stuk aluminiumfolie. Overgiet met de gesmolten boter en vouw de folie dicht, zodat het brood helemaal is ingepakt. Bak het brood twintig minuten in de oven, haal de folie eraf en bak nog vijf à tien minuten totdat de bovenkant mooi bruin en crispy is. Serveer gelijk met de zout flakes.

*Tip: wil je het brood van tevoren maken? Dat zouden we je niet aanraden. Wat je wel kunt doen is het brood alvast inkerven en vullen met het mengsel. Pak het alvast in in folie en zet apart. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.