Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Plantage 87 in Oude Wetering blijft dicht bij de natuur: gerechten uit eigen groentetuin

Dat Plantage 87 zo heet, is logisch: het is immers het adres van dit restaurant in Oude Wetering (Zuid-Holland). Maar de naam is ook meteen een verwijzing naar de groentetuin van het restaurant, gelegen op een steenworp afstand. De droom van elke chef: je eigen producten om mee te werken, uit de directe omgeving van het restaurant.

Plantage 87 blijft dus altijd heel dicht bij de natuur. Dat zorgt voor pure gerechten, begeleid door mooie wijnen. En dat ook nog eens voor een eerlijke prijs. Een menu van 3 gangen kost je hier € 36,50.

Plantage 87

Lunchen bij Plantage 87

Wat eet je hier dan zoal? Om te beginnen kun je kiezen voor een menu van 2 tot 5 gangen voor de lunch of 3 tot 8 gangen. Daarnaast is er ook een losse lunchkaart.

Neem bijvoorbeeld een lunch break met oesters, of met steak tartare of burrata. Lekker met een salsa van tomaat, basilicum-olie, notensla en pistache. Ook lekker: de burger “Plantage 87” van Black Angus, waar je eventueel nog krullen eendenlever bij kunt nemen.

Plantage 87

We krijgen trek

‘s Avonds is het hier ook goed toeven, bijvoorbeeld met rauwe gemarineerde zeebaars met vadouvan, salade van winterradijzen en een vinaigrette van mandarijn en kombucha. Wat dacht je van op aardappel gebakken pieterman (vis) met lardo, aardpeer en een schuimige saus van kreeft en cognac? Kom maar door.

Dat geldt ook voor de gebraden entrecote van melkkoe van Plantage 87. Die serveren ze met tartaar van melkkoe, gegratineerd met merg en ui, bereidingen van champignon en een jus van gerookte knoflook.

Wil je eten bij Plantage 87? Dan is reserveren aan te raden: het restaurant staat onder andere in de Lekker 500 en heeft een vaste klantenkring.

Je kunt van woensdag t/m zondag dineren bij Plantage 87. Op donderdag t/m zondag wordt er ook lunch geserveerd.

Plantage 87 Oude Wetering
Bron: Plantage 87

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.