Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Otenba is een Amsterdamse gin en jenever inéén (en een ode aan Japan)

Het is een soort van gin, maar ook een beetje een jenever: Otenba (spreek uit: Oh-ten-bah) is bovenal een Amsterdamse spirit en een liefdesbrief aan Azië. Distillateur Monique ten Kortenaar wil daarmee Nederlandse en Japanse bars veroveren.

Otenba betekent ‘rebelse vrouw’ in het Japans en dat is een treffende omschrijving van de maakster van deze spirit. Monique is geen vreemde in het vak: ze is een bekend gezicht aan de bar en distillateur bij Wynand Fockink en Bols. Ze erfde haar reukvermogen van haar opa, die parfumeur was.

Made in Amsterdam, flavoured in Asia

Dat kan niet anders resulteren dan in een veelzijdige spirit. Otenba heeft de diepte en sterkte van jenever, met de geurigheid van gin. Je zou het ook kunnen zien als een gin met extra karakter, dankzij de jenever.

De spirit wordt gemaakt in Amsterdam, maar krijgt smaken uit Azië mee. Denk aan pandan, citroengras, Sencha thee en sansho-peper. Als ode aan Azië, maar ook omdat ze een interessante mix opleveren met de jeneverbes uit de gin. Lekker om neat of on the rocks te drinken, maar ook om andere spirits in je (cocktail)glas een beetje op te schudden.

Monique ten Kortenaar
Bron: Otenba

Help Otenba!

Met haar gin slash jenever brengt Monique een ode aan haar opa, die een grote liefde had voor zowel Japan als jenever. Bij Taiko (Conservatorium Hotel) en The Tailor zijn ze al fan. Nu jij nog.

Via crowdfunding heeft ze financiering nodig om Otenba succesvol in Nederland te introduceren. Funding begint vanaf € 50,- voor een fles Otenba, uit te breiden met merchandise als sokken, pins, blendingsessies en een adoptietijger. Kijk voor het volledige verhaal op Crowdaboutnow.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.