Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

7 x de lekkerste culinaire cadeaus voor Valentijnsdag

Échte liefde gaat natuurlijk door de maag. Of het nou Valentijnsdag is of niet. Maar 14 februari is wél weer een mooie gelegenheid om je geliefde te verrassen met iets culinairs. Want dat verdient je favoriete persoon gewoon. Daarom: de lekkerste culinaire cadeaus voor Valentijnsdag.

Wil je zelf wat maken voor Valentijnsdag? Dat treft: we hebben de lekkerste recepten voor Valentijnsdag voor je op een rijtje gezet. Liever een cadeautje aanschaffen? Hieronder de leukste culinaire cadeaus voor Valentijnsdag volgens de Culy-redactie.

1. Just Fucking Good Wine vegan rosé – € 11,95

Wat gaat er nou beter samen met alle Valentijns-chocolade dan wijn? Wij zijn al een tijdje fan van de Just Fucking Good Wine(s) van Nelemans. En er is nu ook een vegan rosé. Perfect voor Valentijn. En alleen de verpakking is a leuk.

Te koop via De Bijenkorf

Just Fucking Good wine vegan rosé
Bron: De Bijenkorf

2. De Love Selection Box van Lakrids – € 31,-

Wij zijn al een tijdje fan van deze handgemaakte drop uit Kopenhagen. Speciaal voor Valentijnsdag komt Lakrids met een speciale Love Selection giftbox, gevuld met zeven smaken, waaronder de nieuwe smaken uit de LOVE edition-lijn (aardbeien & slagroom en bramen & pure chocolade)

Online te koop via lakridsbybulow.nl

Culinaire cadeaus voor Valentijnsdag
Bron: Lakrids by Bulow

3. Pure chocolade 65% van Chocolate Makers – € 3,69

Die Valentijns-reep van Tony’s heb je vast allang op en dan kunnen we dit lekkere ding van Chocolate Makers uit Amsterdam van harte aanbevelen. Gemaakt van een fruitige Criollo cacaosoort samen met vrouwencoöperatie CooAgroNevada uit Colombia.

Je steunt er dus ook nog eens een heleboel vrouwen aan de andere kant van de wereld mee. En dat is pas écht liefde.

In beperkte hoeveelheid beschikbaar in de webshop van Chocolate Makers

Culinaire cadeaus Valentijnsdag
Bron: Chocolate Makers

4. Prosecco Lolly – € 4,95

Je bent nooit te oud voor een lolly, vinden wij. En dat vinden de makers van Holly’s Lolly’s duidelijk ook, want zij maakten een lolly met Prosecco en aardbei. Daar staat dan ook nog eens heel geinig ‘I love you more than prosecco’ op. What’s not to love?

Te koop bij De Bijenkorf

Culinaire cadeaus voor Valentijnsdag
Bron: De Bijenkorf

5. Macaron gebakje van Tout – € 4,50

Als de liefde een taartje was, dan was ze dit macaron gebakje van Tout. Gevuld met een luchtige ganache van vanille, een karamel van zeezout en verse frambozen. Bezorging only in Amsterdam. Of ga even langs bij Tout, helemaal leuk.

Verkrijgbaar bij Tout Patisserie

macaron gebak Tout

6. Compleet Valentijns-ontbijt op bed 

Wil je het vuurtje nog eens extra opstoken, serveer dan een onweerstaanbaar ontbijt op bed. Onze favoriet online verssupermarkt Crisp maakt het je gemakkelijk. Ze hebben de lekkerste delicatessen waarmee je het perfecte ontbijt op bed samenstelt.

Denk aan macarons, chocoladetruffels en chocoladecroissantjes. En gooi dan ook meteen een flesje Cava of Prosecco in je virtuele winkelmandje. ;)

Allemaal te bestellen in de app van Crisp.

Crisp Valentijns ontbijt
Bron: Crisp

7. Metalen dienblaadje in de kleuren van de liefde € 12,99

Misschien meer als cadeautje voor jezelf, maar hee: ook dat is helemaal geoorloofd op Valentijnsdag. Want als ons zusje Bedrock.nl ons iets heeft geleerd, is het wel dat zelfliefde muy importante is.

Online te koop via H&M

Culinaire cadeaus Valentijnsdag
Bron: H&M Home

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.