Redactie
Redactie Restaurants 17 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Cocktails in stijl op de Dam: The Tailor

In 1856 arriveerde A.W. Krasnapolsky als kleermaker in Amsterdam en bouwde hij vanaf dat moment aan een icoon in de hoofdstad: Grand Hotel Krasnapolsky. Zojuist is daar een mooie bar aan toegevoegd: The Tailor.

De reis van de Pools-Nederlandse coupeur Krasnapolsky is de rode draad binnen de cocktailbar in het hotel aan de Dam. The Tailor gaat ambachtelijk aan de slag met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus en Wynand Fockink zijn ontwikkeld.

Het cocktailmenu is gebaseerd op Krasnapolsky’s ambacht van kleermaker. Poolse en Nederlandse dranken vormen daarom de basis bij The Tailor. Exclusieve bitters, likeuren en infusies zijn speciaal voor de bar ontwikkeld.

Leuk detail: voor het serveren spuiten de ‘Tailors’ achter de bar met deze parfums een nevel van aroma over het drankje om een allesbepalende ‘finishing touch’ te geven.

Het menu

The Tailor creëert passende cocktails voor iedere smaak, stijl en gelegenheid. Het menu is daarom opgedeeld in vier categorieën: Cashmere, Silk, Cotton en Hemp. Cashmere cocktails zijn de sterke brouwsels zoals de Dutch Coupe, die een ode brengt aan Prinses Beatrix met Wynand Fockink Korenwijn, oranjebloesemwater, sinaasappelbitters en een flamboyante garnering.

De Silk-categorie is bloemig, fruitig en bruisend met Aruba Aloë als alternatief voor de G&T. In de Cotton-sectie komen frisse en toegankelijke dranken bij elkaar, waar onder andere de zoet-frisse Killer Cocktail een plekje op het menu heeft gekregen. Hemp komt met stevige, rokerige of kruidige smaken voor drankjes met een eigentijdse ‘Mad (wo)men’ stijl.

Bites & pintxos

Ook zijn er passende bargerechtjes te bestellen in The Tailor. De warme en koude bites en pintxos, die op een naald geserveerd worden, sluiten aan bij de dranken. Zo geven de bites met ingrediënten als geroosterde paprika, gerookte paling, Manchego of asperges een aardse of rokerige smaak.

Lichtere compagnons voor de cocktails zijn onder andere de steak met passievruchtdressing, de garnalencocktail of de gegrilde coquille.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.