Redactie
Redactie Inspiratie 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Onze favoriete marinade voor vis

Een stukje of een hele vis kan zó lekker zijn en al helemaal met de juiste marinade. Dit is onze favoriete marinade voor vis.

Zelf houden we van less is more en gebruiken we het liefst niet te overheersende smaken, om zo de vis nog de kans te geven om door te komen.

Ook stomen we liever vis en papillotte of roosteren we het in de oven, dan het te bakken in de pan. Hierdoor krijg je minder snel die vette baksmaak en blijft de smaak mooi puur. Al kan een extra klontje boter of scheutje olijfolie natuurlijk nooit kwaad.

Tip: heb je geen tijd om de vis te marineren? Gaar hem dan in de marinade, zo krijgt het toch voldoende smaak mee!

De ultieme marinade voor vis

Meng voor de marinade (uitgaande van een filet van 400 gram, gebruik dus meer indien nodig) 5 eetlepels olijfolie met één grote uitgeperste teen knoflook, een gesnipperd sjalotje, anderhalve eetlepel witte wijn en een halve citroen in plakjes. Voeg nog 3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of dille toe, samen met een theelepel gedroogde tijm, de rasp van een halve citroen.

Meng de marinade goed en breng op smaak met voldoende peper en zout. Giet over de vis en laat zo ten minste een half uur staan. Laat je de vis langer dan twee uur marineren? Voeg dan de wijn een half uur voor het garen toe. Dit voorkomt dat de vis al gaat garen.

Afhankelijk van de vissoort en wat je erbij serveert kun je de marinade nog aanpassen. Denk aan kruiden als koriander, dragon, laurier en basilicum, citroengras, kappertjes, een beetje vissaus of sesamolie en een rood pepertje.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.