Redactie
Redactie Inspiratie 21 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Visrestaurants zijn dé nieuwe trend: dit zijn de nieuwste zaken

Na saladebars, Franse bistro’s en ontbijtspots is het nu aan de visrestaurants om populariteit te winnen: zaken met louter vis op de kaart schieten als paddenstoelen uit de grond.

Sea Salt Saloon

De Sea Salt Saloon in Utrecht is je-van-het voor liefhebbers van vis. Denk knapperige garnalenkroketjes, vette paling op toast, ceviche van coquille, sliptong met friet en langoustines uit de oven.

Sea Salt Saloon noemt zich een visbistro en daar is niets van gelogen. Van de toegankelijke gerechten tot de sfeervolle inrichting, hier kom je om te genieten van niet al te moeilijke, maar vooral érg lekkere gerechten.

Wed 3, Utrecht

De Visserij

De Burgerij in Tilburg kreeg onlangs een vissig broertje: De Visserij. Het voormalig Satudarah-clubhuis aan de zuidkant van de Piushaven in Tilburg is volledig opgeknapt. Op het menu: oesters, haring en uiteraard fruits de mer.

Havendijk 36, Tilburg

Bron: Facebook

John Dory

Van de perfect uitgebalanceerde gerechten tot de uitdagende wijn-spijscombinaties en van de warme sfeer tot het uiterst kundige personeel: je voelt je bij John Dory meteen als een vis in het water.

Ze noemen hun stijl vistronomie. Wat je daarvan kunt verwachten? Een restaurant waar je spontaan kunt binnenlopen en waar je eerst een drankje drinkt in de lounge en vervolgens door de vriendelijke bediening naar je sfeervolle tafel wordt gebracht.

Op je bord vind je niets dan lekkers: vis uit Nederlandse wateren heeft de hoofdrol, welke op smaak wordt gebracht door andere regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Lees ons uitgebreide report hier.

Prinsengracht 999, Amsterdam

Pesca

“Het openen van een uniek visconcept, waar kwalitatief geweldige vis in een theater beleving tegen ongekende prijzen wordt aangeboden.” Dat is wat Pesca wilde doen op de Rozengracht in Amsterdam.

Het concept is tof: je kiest de verse vis bij de zogenaamde marktplaats waar alle vis uitgestald ligt. Bij de bar haal je je drankjes en de bereide vis haal je daarna op bij de visafslag.

Rozengracht 133, Amsterdam

Bron: Facebook

Viscafé de Gouden Hoek

Een casual viscafé in Amsterdam, vlakbij het Westerpark en pal naast onze favoriet Piet de Gruyter. Op het menu talloze visgerechten, van ‘simpele’ oesters tot prachtige terrines.

Van Limburg Stirumstraat 10A, Amsterdam

Bron: Facebook

Tijger & de Vis

Niet echt een restaurant, want hier kom je vooral om af te halen (of om snel een klein hapje te eten). Maar oh, wat zijn we fan van deze prachtige tent waar je de lekkerste visgerechten kunt meenemen.

Lobster rolls, kibbeling (de beste van de stad!) of ovenschotels met allerlei soorten vis.

Lindengracht 158, Amsterdam

Bijna open: The Fish Toko

Eind juli opent op de Westerstraat 264, in het pand waar nu Gin Neo nog zit, The Fish Toko in Amsterdam. Het plan is om vis en schaal- en schelpdieren met een Aziatisch tintje te gaan serveren.

De zaak gaat 7 dagen open voor lunch en diner. Op het menu: taco’s, sandwiches, salades en talloze andere visbereidingen. Het aantal porties wordt ‘s ochtends bepaald; wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Naast mooie wijnen zullen ze ook experimenteren met huisgemaakte drankjes, zoals oosterse ijsthee, Vietnamese slow iced coffee en cocktails.

Bijna open: Beet

Deze zomer opent een nieuwe visbar, genaamd Beet, in Amsterdam-Oost. Je kunt er straks terecht voor vis to-go, of juist een uitgebreide maaltijd in het restaurant. Van mosselen tot oesters en van kibbeling, en er komt ook een fijn terras.

Dapperstraat 26, Amsterdam

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.