Redactie
Redactie Inspiratie 23 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Easy papillotte vouwtechniek

Stomen is één van de gezondste kooktechnieken, waarbij en papillotte een simpele manier is die geen extra keukensnufjes vereist. Het enige wat je moet weten, is hoe je de pakketjes zo vouwt dat er geen stoom ontsnapt. Buzzfeed vond een makkelijke foolproof manier en wij leggen ‘m graag aan je uit. 

Let van tevoren wel op dat je geen grote hoeveelheden tegelijk kunt garen, dus ga het liefst voor één-persoonsporties. Voeg daarbij altijd op z’n minst een kleine hoeveelheid vocht toe zoals water, bouillon, wijn, sojasaus of citroensap. Gebruik je vis? Laat het huidje dan niet zitten. Deze wordt erg zacht en is geen lekkere toevoeging aan het gerecht.

1. Het bakpapier

Pak een groot stuk bakpapier, vouw dubbel en knip in de vorm van een hart. Het hoeft niet heel precies, maar zolang je maar kunt zien dat het een hart is.

2. Beleggen

Beleg de linker kant van papier met je ingrediënten naar keuze. Kruid goed en besprenkel met bijvoorbeeld water, witte wijn of citroensap.

3. Vouwen maar!

Klik op de foto om het vouwproces te zien. 

4. Het resultaat

Als het goed is ziet je pakketje eruit zoals op onderstaande foto en is hij ready om te oven in te gaan. Zorg ervoor dat de randjes zo strak mogelijk zijn gevouwen, anders kan er stoom en vocht ontsnappen.

5. Stomen maar! 

Nu is het tijd om je pakketje in een ovenschaal of op een bakplaat in een voorverwarmde oven te leggen. De temperatuur en tijd zijn volledig afhankelijk van het product en de hoeveelheid, dus dat is een kwestie van oefenen, een flinke dosis gezond verstand en.. nog meer oefenen!

Zelf garen we een stukje vis in de oven op zo’n 180 graden, gedurende vijftien tot twintig minuten, een stukje kip twintig à vijfentwintig en hebben de meeste groentesoorten tien minuutjes nodig.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.