Culy
Culy Inspiratie 22 mei 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 21

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

1. Goed nieuws voor Amsterdammers, Utrechtenaren en Hagenezen die deze zomer in het park vertoeven: bezorgdienst Deliveroo bezorgt op basis van je GPS-coördinaten je favoriete gerechten tot aan ‘t picknickkleed of de aanlegsteiger.

In het Vondelpark in Amsterdam, aan een grachtje in Utrecht, in het Haagse Bos in Den Haag; via de coördinaten leveren de bezorgers bestellingen voortaan op iedere bereikbare locatie af. Tot op de grasspriet of klinker nauwkeurig!

2. Culy’s die graag romans lezen, opgelet! Het boek Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew is niet alleen spannend, maar ook nog eens watertandend lekker. De schrijfster brengt intrige, romantiek en kookkunsten samen in deze spannende roman. Nu te koop voor € 19,95.

Foto: Joy Bouwmeester

3. Een nieuw horeca-concept in Amsterdam schenkt meer dan 100 wijnen per glas. Een bar die veel kwaliteitswijnen verkoopt, hoeft niet persé pretentieus te zijn, aldus de eigenaren van Rayleigh & Ramsay, een bar die dit weekend haar deuren aan Zocherstraat 2 opende.

Het leuke is: tappen doe je zelf met een kaart waar je een door jou gekozen budget op zet. Je kunt zelfs één slokje van een bepaalde wijn tappen.

Heb je je kaart iets te enthousiast geladen aan het begin van de avond? Geen probleem, het bedrag dat over is kun je bij het verlaten van de zaak gewoon terugkrijgen. Je kunt de kaart, formaat bankpas, natuurlijk ook naast je andere pasjes opbergen en bij een volgend bezoek weer gebruiken.

En drink je een wijn waar je zo blij van wordt dat je deze iedere dag wel zou willen drinken? Via de Rayleigh & Ramsay webshop kun je vanaf je barkruk een flesje of zelfs een doosje voor thuis bestellen. De wijn wordt dan zo snel mogelijk naar je toe gebracht.

4. Nog een boek, maar ditmaal een écht kookboek: Het Ultieme Hamburgerboek van niemand minder dan Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten.

Door de losse recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger. Je kunt er zelfs meer dan 1.500.000 verschillende hamburgers mee maken!

Om je op weg te helpen heeft Julius 38 burgers volledig uitgewerkt en 14 bevriende chef-koks gevraagd naar hun ultieme burger. Wij zijn blij met deze burgerbijbel!

5. John Altman kende je misschien van de koekjes, maar de koekjes zijn niet meer. Wél is er een nieuwe lijn, met 100 procent natuurlijke en fairtrade popcorn, in 3 smaken!

Het Amsterdamse bedrijf wordt sinds kort gerund door twee zussen. Zij bedachten drie eigenwijze popcorn smaken: Caramel & Sea Salt, Sweet Chilli en Sea Salt. Allen verpakt in een handig ready-to-eat emmertje, waardoor je er thuis en onderweg van kunt genieten.

John Altman popcorn wordt verkocht bij onder andere Marqt, Landmarkt, Whotel en via www.johnaltman.org.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 21
Sluiten