Culy
Culy Inspiratie 31 augustus 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 36

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Hopper Bier2

1. Nieuw: het beste craftbier van Nederland op bestelling. De bierbox van Hopper is een maandelijkse selectie van het beste bier van kleine Hollandse brouwers. Je kunt één enkele box bestellen of je elke maand laten verrassen wat Hopper deze keer voor je heeft uitgezocht.

Nederland is inmiddels bekend om haar goede kwaliteit craftbier, maar het aanbod is volkomen onoverzichtelijk. Hopper zoekt de brouwers op, scheidt het kaf van het koren, en selecteert iedere maand vijf verschillende bieren voor je, waar je er per bier twee van in je bestelling krijgt. Zie het als een soort personal bier shopper.

De Hopper Bierbox wordt iedere maand bij je thuis bezorgd voor € 32,95. Meer info lees je hier.

Hidde's Grind chocolade

2. Onze geliefde patissier Hidde de Brabander is met z’n neus in de cacaoboter gevallen. Hij proefde bonen van Cuba tot Java ontwikkelde uiteindelijk drie smaken chocolade, bedacht vanuit de boon. Want zoals Hidde het zegt: hoe puurder je begint, hoe beter je kunt sturen in het eindresultaat.

In de FoodWeLove-box van afgelopen maand vonden we Café Noir, een zogenaamde grind waarvoor cacaobonen samen met koffiebonen zijn gebrand. Die smaakt ‘als een sterk bakkie koffie’, zoals Hidde het zelf omschrijft. Heerlijk om mee te koken, want de chocolade is héél machtig om ‘zo’ op te eten.

Hidde’s Grind chocolade kun je kopen op www.dreamsofmagnolia.nl.

Bitossi-servies

3. Van mooi servies worden wij altijd blij. Recentelijk ontdekten we de collecties van Bitossi Home, zoals de Malmo- en Sorbetto-lijn. Malmo is een servies in vier kleuren: kraakhelder wit van binnen en gekleurd van buiten; in rood, grijs, blauw en roze.

Het Sorbetto-servies is maar liefst 10 kleuren verkrijgbaar; daarbij is juist de buitenkant wit, en de binnenkant gekleurd. Meer info: www.bitossihome.nl

Unfortunately Peanutbutter

4. Hoe geweldig is deze tas? Unfortunately Peanutbutter is te koop via Bucketbags voor € 11,-.

10707589_10152345246088862_2146270463_ohierbas de las dunas

5. Chef-kok Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand heeft iets moois gebrouwen: Hierbas de las Dunas. Een destillaat van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen bij Cadzand.

“Het idee voor de Hierbas de las Dunas ontstond op Ibiza. Daar krijg je na het eten standaard een chupito – een klein borrelglaasje – met Hierbas de Ibiza”, vertelt Syrco. “Ik wilde graag mijn eigen variant op de Hierbas maken, maar dan wel met producten en smaken uit mijn eigen omgeving. Hierbas de las Dunas bevat achttien kruiden, bloemen en planten die in de duinen van Cadzand en in mijn eigen kruidentuin groeien.”

Hoe drinken we dit lekkere destilaat? “Zelf drink ik de Hierbas de las Dunas het liefste on the rocks. Maar het is ook lekker in cocktails”, aldus de chef.

Het aantal verkooppunten van Hierbas de las Dunas is zeer beperkt. “Dat kan ook niet anders: we hebben maar 10.000 flessen gemaakt en de eerste duizend waren binnen een week al weg!” Op dit moment zijn de Hierbas te proeven bij Pure C in Cadzand, The Jane in Antwerpen en The Pharmacy in Knokke. Wil je je eigen fles? Dan kun je terecht bij Het Strandhotel in Cadzand, De Eetboetiek in Sluis en Glandorf & Thijs in Amsterdam. De fles kost € 24,50.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 36
Sluiten