Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Klaar met oeufs mayonnaise? Probeer eens oeufs Jeanette

Hoe we ook ons best doen, oeufs mayonnaise gaan ons nooit vervelen. Maar omdat we ons voor kunnen stellen dat dit niet bij iedereen het geval is, kunnen we je oeufs Jeanette als alternatief aanraden. Maar wat is nou precies het verschil tussen die twee?

Een overeenkomst vinden we makkelijk: ze zijn beiden even lekker.

Klaar met oeufs mayonnaise? Probeer eens oeufs Jeanette

Tot het gênante aan toe schotelen we al ruimte tijd oeufs mayonnaise voor. Het blijft – net als oeufs mimosa – immers een hap die niet gaat vervelen, makkelijk te maken is en vrijwel elk bezoek blij maakt. Maar aangezien variatie ook wel ‘s leuk kan zijn keken we verder dan het perfect gekookte ei met de perfecte mayo. En wel in de vorm van oeufs Jeanette.

Aan het ei

De Fransen zijn er dol op én vreselijk goed in: met een minimale hoeveelheid ingrediënten een maximale smaak neerzetten. Een toonbeeld van de klassieke Franse keuken is chef Jacques Pepin, net als ons groot voorstander van een eitje op z’n tijd.

Uniek recept

En zoals zijn moeder – genaamd Jeanette; voelde je ‘m aankomen? – eieren klaarmaakte, zo at Pepin ze nergens. Hoe hij ook zocht naar een recept wat er op leek, het bleek onvindbaar. Dus werkte hij het recept maar zelf uit en doopte het oeufs Jeanette. Het grote verschil is dat oeufs Jeanette niet ‘slechts’ gekookte eieren zijn met een dot hele goede mayo erop of eronder, maar meer weg hebben van ‘ons’ gevulde ei.

Oeufs Jeanette

Met als belangrijke extra: oeufs Jeanette worden na vulling van eigeel met o.a. knoflook, peterselie en melk op de platte kant gebakken én vervolgens geserveerd met een dressing van onder meer diezelfde vulling, aangevuld met mosterd en water. Loopt het water je al in de mond? Het originele recept voor oeufs Jeanette vind je hier.

Meer recepten voor gevulde eieren:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.