Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 18 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Pareltje met de beste Italiaanse delicatessen: groothandel Novitalia in Amsterdam-West

Yes, onze favoriete delicatessenwinkel heeft een nieuw filiaal geopend! Het liefst rijden we elke week een stukje om zodat we even bij Novitalia naar binnen kunnen glippen. Deze parel in Amsterdam-West is namelijk tot de nok toe gevuld met de lekkerste Italiaanse producten én je kunt er ook terecht voor heerlijke verse broodjes en zoetigheden voor bij de koffie.

Want zeg nou zelf: de Italianen weten nou eenmaal als geen ander wat lekker eten betekent.

Authentiek Italiaans

Op de redactie zijn we groot fan van Novitalia. Dat ze een nieuwe vestiging hebben geopend (aan de overkant van de straat!) die nog groter is dan het vorige filiaal, is voor ons dus ook nu al één van de highlights van dit jaar. Ze hadden hier al een superdivers assortiment aan pasta’s, drankjes, worst en kazen, en daar is in de nieuwe winkel alleen maar meer ruimte voor. Daar worden we blij van!

Bij Novitalia vind je eigenlijk alle typisch Italiaanse producten die je maar kunt bedenken. Je kunt hier na een bezoekje dus je voorraadkast weer helemaal aanvullen met verschillende soorten pasta en bijzondere Italiaanse drankjes als chinotto en amaro. Ook verkopen ze hier natuurlijk pistachepasta (wij zijn fan!), potjes ‘ndjua en verschillende delicatessen met truffel erin verwerkt. En niet te vergeten: natuurlijk vind je ook alle benodigdheden om zelf in de keuken aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met pizzabloem.

Neem altijd deze dingen mee uit de Italiaanse delicatessenwinkel

Italiaanse kazen en worsten

Wat Novitalia zo bijzonder maakt, is hun grote assortiment aan verse producten. Je kunt hier namelijk kiezen uit de lekkerste Italiaanse kazen en worsten. Van Pecorino tot Stracciatella en van Mortadella tot Guanciale: de keuze is enorm! Houd hiervoor ook zeker hun Instagram in de gaten, want daarop delen ze regelmatig leuke aanbiedingen en kortingen.

Overigens vind je ook verschillende kazen en worsten in de gigantische nieuwe vriezer van Novitalia. En hierin is gelukkig ook genoeg ruimte voor pizzabodems, gnocchi, arancini en Italiaans ijs. Ook aan verse mozzarella en burrata is hier geen gebrek, en de echte zoetekauwen kunnen op zoek gaan naar de lekkerste gebakjes en toetjes.

8x de lekkerste recepten met ‘nduja (de smeerbare worst die je inmiddels ook bij de supermarkt haalt)

Verse broodjes bij Novitalia

Lekker geshopt en je boodschappentas gevuld met de heerlijkste delicatessen om mee naar huis te nemen? Vergeet dan niet om nog even langs de cafetaria te lopen! Hier maken ze namelijk elke dag verse panini’s, pizza’s en sandwiches. Deze worden natuurlijk rijkelijk belegd met de lekkerste Italiaanse producten – wij dromen nog steeds over de sandwich met mortadella.

En hoe kun je je bezoek aan Novitalia nou beter afsluiten dan met een lekker toetje? Of je nu gaat voor de tiramisu of een heerlijke cannoli: we beloven je dat je met een goedgevulde buik weer richting huis vertrekt.

@culynl

Bij Novitalia in Amsterdam eet je de lekkerste verse gebakjes en broodjes gewoon aan de bar met een verse kop koffie, net zoals in Italië! 🇮🇹☕️ #culy #culytestuit #lunch #italiaans

♬ origineel geluid – Culy

Je vindt Novitalia aan de Nieuwe Hemweg 4a in Amsterdam. Ze zijn op maandag t/m zaterdag geopend van 9:30 tot 18:00.

Meer Italiaanse delicatessen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.