Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan Nadia Zerouali: ‘Ik ruik altijd eerst voordat ik een hap neem.’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Nadia Zerouali.

Over Nadia Zerouali

Je kent deze veelzijdige culinaire ondernemer misschien als het culinaire brein achter de lekkerste couscousgerechten van Couscousbar, van lifestyle tv-programma BinnensteBuiten of als mede-samensteller achter de rijke smaken van Souq. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het is dan ook niet lastig om op Culy lovende artikelen te vinden die iets met Nadia te maken hebben. Dit recept voor gebakken miso-perzik uit één van haar kookboeken bijvoorbeeld.

Eén ding is zeker: alles wat Nadia Zerouali aanraakt krijgt smaak. Hoog tijd dus om naar haar eigen favoriete smaken te vragen.

5 vragen aan Nadia Zerouali

1. Heb je een eetgewoonte waar anderen nog wel eens van opkijken?

Nadia: ”Ik ruik eigenlijk altijd eerst voordat ik een hap neem. Dat heeft een nadeel: als ik vind dat het niet lekker ruikt, dan kan ik het onmogelijk opeten.”

2. Je mag nog maar één gerecht eten, waar ga je voor?

”Sowieso Marokkaans brood, gebakken door mijn mama!”

3. Met welk recept maak je zelf gegarandeerd indruk?

”Een grote schaal gestoomde couscous met kleurrijk en smaakvolle groenten.”

4. Wat is je favoriete (geheime) adres om boodschappen te doen?

”Bijna alles in de Javastraat in Amsterdam: van Pakistaans tot Midden-Oosters en van Aziatisch tot hippe koffie. Letterlijk álles is er te krijgen en dan ook nog eens bij superlieve ondernemers.”

5. Wat is je beste eetervaring ooit geweest?

”Mijn allereerste hap zalvige Palestijnse hummus in Jeruzalem.. goddelijk!!!”

Meer van deze rubriek:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.