Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Morgenstern’s: de coolste ijssalon van New York

In New York stikt het van de ijssalons, maar Morgenstern’s Finest Ice Cream is toch echt de hipste. Én de lekkerste. In ieder geval als we sterrenchefs als April Bloomfield en Mario Batali kunnen geloven, die hier graag een ijsje halen.

Ze zijn beroemd geworden met hun avocado-ijs op toast en het gitzwarte ijs.

En dat niet alleen: onlangs organiseerde Morgenstern’s voor het tweede jaar een ‘Kanye Ice Cream Week’, ter gelegenheid van de verjaardag van Kanye West. Het begon allemaal met een foto van Kanye West die een ijsje at, breed glimlachend. Een gezichtsuitdrukking die je niet vaak ziet bij de rapper.

Morgenstern’s serveerde een speciaal menu geïnspireerd op de rapper, met o.a. de ‘I Am a God’ Ice Cream Croissantwich (yes: ijs op een croissant!), een panda-ijsje en een milkshake met Hennessy-cognac.

Morgenstern's Finest Ice Cream

De coolste ijscoman van New York

Eigenaar en oprichter Nicholas Morgenstern kan dus met recht de coolste ijscoman van New York worden genoemd. Hij stichtte de ijssalon in 2014 en runt daarnaast de populaire restaurants Goat Town and El Rey, beide ook in New York.

Zijn idee was om een klassieke Amerikaanse ijssalon op te richten, maar met een hedendaagse beleving. Morgenstern’s serveert ijs dat bol staat van de smaak, gemaakt in kleine hoeveelheden. Nicholas ontwikkelt zelf de receptuur voor elke ijssmaak.

Morgenstern's Finest Ice Cream

Softijs met rum & cola

Zo zijn er 29 verschillende smaken roomijs, variërend van chocolade met szechuanpeper, sesam-karamel, Vietnamese koffie, bananen-curry en bosbessen-labneh. En we zijn érg benieuwd naar hun frambozensorbetijs met Aperol.

Heel bijzonder zijn de softijsjes van Morgenstern’s, die ook slechts beperkt verkrijgbaar zijn. Een deels zwart, deels wit softijsje met de naam ‘Yin Yang’ bijvoorbeeld. Of de ‘Cuba Liebrandt’, met rum & cola en limoenschil.

Morgenstern's Finest Ice Cream

Goedkeuring van de sterrenchefs

Geen wonder dat beroemde sterrenchefs hier een ijsje willen eten! April Bloomfield van The Spotted Pig, chef Mario Batali en chef en restauranteigenaar Daniel Boulud zijn hier allemaal al geweest (ze hebben de Instagram-foto’s om het te bewijzen).

Ga je naar New York? Wandel hier dan beslist langs.

2 Rivington St, New York
Dagelijks geopend tot 24:00 uur!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.