Redactie
Redactie Inspiratie 7 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

7 pasta-vragen aan Stefano Cavallari, de chef van Spaghetteria

Wie beter het hemd van het lijf over pasta te vragen dan dé chef van Spaghetteria? We stelden een paar snelle vragen aan Stefano Cavallari.

Aanleiding hiervoor is het boek Pasta van Stefano Cavallari, chef-kok van de succesvolle Spaghetteria restautants. Hij neemt je in dit boeka mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta’s die zijn oma hem leerde bereiden.

Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas.

Fotografie: wijzijnkees.nl

Van wie, hoe en waar heb jij pasta leren maken?

Ik ben opgegroeid met mijn grootouders, van hen heb ik veel geleerd.

Je komt uit Emilia-Romagna, een regio van Noord-Italië. Wat zijn typische smaken uit die regio die je laten terugdenken aan je jeugd?Mijn regio staat bekend om veel dingen, veel gegrilde vis, versgebakken brood, cappelletti in bouillon. Ook zeker de versgebakken lasagne van mijn oma op zondag, dat zijn de smaken van mijn leven.

Wat is jouw favoriete pasta (van de Spaghetteria kaart)?Pappardelle met vleesragout.

Wat ontbreekt er nooit in jouw koelkast, vriezer en voorraadkast?Olie, knoflook, ui, pasta, tomaten, wijn, koffie, bloem, eieren, melk, zout, peper, suiker.

Wat zijn jouw ultieme tools in de keuken?

Mijn laatste aankoop was een slowjuicer. Verder is een goed mes en een grote snijplank de basis.

Wat denk je dat de meest gemaakte fout is als mensen thuis pasta koken?Alles wat je lekker vindt in één pan gooien en dan daarbovenop de pasta serveren. Het belangrijkste is om te koken met liefde…

Veel Nederlanders doen olijfolie in het pasta kookwater ‘tegen het plakken’. Wat vind jij: een fabel of juist een goede tip?

Het kan geen kwaad, alleen het helpt niet veel. Het belangrijkste is om met een grote vork te blijven roeren in de pasta zodat deze niet plakt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.