Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 13 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

De favo smaakmakers van London Loy: “Prince koekjes – die met die witte ster – vind ik voor eeuwig lekker”

In Smaakmakers zetten we mensen in de spotlight die hun leven laten leiden door smaak én die letterlijk smaak geven aan ons culinaire landschap. Van lokale foodhelden tot culinaire creatievelingen: wij willen van ze weten waar ze graag eten, wat hun ultieme lievelingssaus is en wat er altijd in hun boodschappenmandje gaat. Wij vuren de vragen af, zij serveren de antwoorden, met deze keer: chef, tv-kok en smaakbaas London Loy.

London is een man van weinig poespas, maar veel smaak. Bekend van tv, geliefd om zijn energie en in de keuken een meester in combineren, kruiden en comfort. Zijn motto? “Eet wat je eet. Snapi.” Klinkt logisch, toch?

Smaakmakers: London Loy

In de keuken

Meest gebruikte keukengadget

“Mijn Ninja blender.”

Hamburger

“Is niet compleet zonder kaas, augurk én goudbruine uien; zo ver mogelijk gekarameliseerd.”

Underrated saus

“Velouté”

Overrated ingrediënt

“Truffelolie, wat een grap.”

Beste maaltijd ooit

Saoto als maaltijdsoep!!! ”

Moeders’ saotosoep van chefkok London Loy

De boodschappen van London Loy

Altijd in huis

“Vlaamse mayonaise.”

In de toko

“… haal ik maïspap, maar vind die van ons eigen restaurant Kwiekwie de beste.”

Snack voor onderweg

“Croissantjes én Prince koekjes. Die met die witte ster, voor eeuwig lekker.”

Pastasoort

Rigatoni.”

Mayonaise

“Als ‘ie maar Vlaams is.”

Foodfavorieten van London Loy

Groente

“Coeur de Boeuf.”

Rijstgerecht

“Gebakken rijst met roerei en sambal madame-jeanette. Het stilt mijn honger na een zware training. Eindstand: heet in je reet! Het blijft zó lekker. Iedere keer weer.”

Ontbijtgerecht

Çilbir: Turkse eieren in yoghurt. Al jaren mijn go-to en nu ineens een hype.”

Ziek, zwak, misselijk

“Dan eet ik saoto. 100 procent.”

Tijdens mijn puberteit

“… schoof ik het liefst friet met mayo en sambal oelek naar binnen.”

Met vrienden en familie

Dateplek

“Al 19 jaar samen met mijn vrouw. Maar áls ik uitga, dan sowieso naar een restaurant.”

Vanavond eet ik

“Alleen maar hamburgers met mijn zoon Satori op een hamburgerfestival in Antwerpen. Echt een burgersparadijs. We gaan lekker misselijk worden!”

Na een lange dag drink ik

“Spa rood.”

Favoriete chef

Per de Man, hij weet het. Smaakbeest pur sang en lekker rauw!”

5 vragen aan Perry de Man: ‘Chips gaat er op elk moment van de dag wel in’

Favo kookboek

“Is die van Rutger bakt: de Bakbijbel.”

Culinaire bestemming

“Japan!!!”

Eetmotto van London Loy

“Eet wat je eet. Snapi?”

Meer interviews:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.