Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Het lekkerste festival-eten gewoon op één plek: Loaded in Utrecht

Loaded op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht serveert de meest heerlijke, gezonde en stiekem ook iets minder gezonde gerechten (maar hee: dat noemen we nou guilty pleasures).Van ontbijtbowls tot aan krokante kipburgers en chique friet als side dish. Waar het idee vandaan komt? De eigenaren wilden één plek waar je al het lekkere festival food kan vinden.

Nu staan niet alle festivals in Nederland bekend om goed eten, op de meeste plekken vind je enkel vette friet en burgers, maar eigenaren Jeffrey, André, Sander en Simon zochten de parels uit en begonnen zo Loaded.

Met een combinatie van gezonde maar toch ook een beetje ongezonde gerechten – van hoog niveau – maak je ons bij Culy altijd razend enthousiast.

Loaded friet
Bron: Loaded Utrecht

Chique friet

Om de frietjes éxtra krokant te maken zijn ze dubbel gefrituurd en worden ze geserveerd met huisgemaakte ketchup of mayonaise (€ 4,-). Maar dat is niet alles, je kunt namelijk kiezen uit vijf verschillende soorten friet én sauzen!

Wat dacht je van de chique variant: pulled smoked salmon fries (€ 8,50)? Ook deze zijn twee keer gefrituurd en komen naast de pulled gerookte zalm ook met remoulade, sambal mayo, groene peper en bosui. Je vindt er ook Kimchi fries (€ 7,50) en Chilli cheese fries (€ 7,50).

Kimchi tosti bij Loaded in Utrecht

Experts op food gebied

En dat Loaded in Utrecht van al onze favoriete markten thuis is, blijkt wel uit de gezonde ontbijt opties. Want ook daarvoor kan je gewoon naar Loaded. Zoals voor de gezonde creamy rolled oat porridge met havermelk, verse appels, geroosterde amandelen en karamel kokossaus.

En dat de eigenaren niet zomaar iets doen blijkt wel uit de experts die de handen in één hebben geslagen. André en Jeffrey  startten al eerder Kantien (een restaurant in Utrecht), André is ook foodprogrammeur van Best Kept Secret (waar ze dus wél heerlijk eten serveren) en Simon heeft een burgerrestaurant en een foodtruck in Amsterdam.

Dat betekent dat we dus het hele jaar door van deze heerlijke festival gerechten kunnen genieten en het zelfs in de winter nog een beetje als zomer voelt!

Het adres van Loaded:

Amsterdamsestraatweg 52 – 52
3513 AG, Utrecht

Meer lezen over hotspots in Utrecht?

Kimchi tosti bij Loaded Utrecht
ontbijt bowl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.