Supersnel klaar: kimchi fried rice

Monique van Loon 15 jul 2018 Diner

Sesu van de blog SESU chops deelt met ons haar ultieme snelle comfort food recept voor doordeweeks: kimchi fried rice.

Sesu: “Kimchi fried rice is om meerdere redenen een dankbare maaltijd: het is ten eerste hét perfecte maal om leftover rijst mee weg te werken. Sterker nog, kimchi fried rice smaakt het beste met koude gekookte rijst van de dag ervoor omdat de rijst dan wat steviger is en de smaak van de kimchi beter opneemt dan ‘vers’ gekookte rijst.

Ik beloof, nee zweer, dat deze maaltijd in een handomdraai op tafel staat en je heel blij zal maken. En dit gerecht is ook nog eens gezond door die fijne gefermenteerde groenten en bijzonder fotogeniek door sunny side up eieren.”

Het recept

Zet een wok of grote koekenpan op het vuur met een scheut olie en laat heet worden. Voeg de ui en knoflook tot en laat op middelhoog vuur zacht worden. Voeg na twee minuten de fijngehakte kimchi en het kimchi-vocht toe. Voor meer pit doe je er nog een theelepel gochujang bij, maar dat mag je zelf beslissen.

Bak de kimchi vijf minuten en voeg dan de koude rijst toe. Schep goed door elkaar. En bak nog 3-5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met de sesamolie, zout en peper. Draai het vuur uit.

Zet een andere koekenpan met olie op het vuur. Bak de eieren sunny side up.

Schep de kimchi fried rice op borden of in kommen. Bestrooi met sesamzaadjes, bosui en/of korianderblaadjes. Leg de eieren er bovenop.

kimchi fried rice

Voor 2-3 personen:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 gram kimchi, fijngehakt (van de toko of zelfgemaakt)
  • 3 eetlepels kimchi-vocht
  • optioneel: 1 theelepel gochujang (Koreaanse peperpasta)
  • 500 gram gekookte rijst, koud
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1-2 bosuitjes in ringen
  • 1-2 theelepels sesamzaadjes
  • Plantaardige olie om in te bakken
  • Zout en peper
  • 2 of 3 eieren
Reageer op artikel:
Supersnel klaar: kimchi fried rice
Sluiten