Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

10x makkelijke lenterecepten om blij van te worden

Spring is in the air! Je kan ons niet blijer maken dan met de lente. Na maandenlang kou, wind en vooral heel veel regen kunnen we langzaamaan meer gaan genieten van de zon en heerlijke voorjaarsgroenten. Deze 10 lenterecepten helpen je daarbij een flink eind op weg.

Snelle traybake

Asperges en dille: we need say more? Deze twee smaakmakers zijn misschien wel de belichaming van de lente. Samen met de kip en prei super smaakvol en vooral mega snel op tafel.

> Naar het recept: Frisse traybake met kip, asperges en prei

Frisse traybake kip met asperges, prei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Smaakvolle courgettesalade

Deze courgettesalade met gekarameliseerde courgettes, ricotta, munt en hazelnoten transformeert deze courgettes – die eigenlijk van zichzelf weinig smaak hebben– tot een smaakbom eersteklas.

> Naar het recept: Courgettesalade van gekarameliseerde courgettes

Gekarameliseerde courgettes: vegetarisch hoofdgerecht / courgettesalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan

Deze gnocchi met worst en lentegroenten (en véél kaas) is een van die lenterecepten waar je altijd zin in hebt. Je maakt ‘m helemaal in één pan, dus er valt ook nog eens weinig af te wassen achteraf. Soms kan koken zó relaxed zijn…

> Naar het recept: Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan

Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in een pan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Grieks geïnspireerde omelet met courgette, dille en feta

Je ziet het misschien niet op de foto’s, maar deze Grieks geïnspireerde omelet zit stiekem bomvol courgette. Superlekker, met feta en flink wat dille.

> Naar het recept: Grieks geïnspireerde omelet met courgette, dille en feta

Griekse omelet met courgette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pasta primavera doperwtencrème en parmaham

Deze pasta met groene asperges, doperwtencrème en parmaham is een schoolvoorbeeld van pasta primavera. Ofwel: een gerecht dat lente schrééúwt. Dat komt dankzij de groene asperges – die nú in seizoen zijn – maar ook door dat vrolijke lentekleurtje.

> Naar het recept: Pasta primavera doperwtencrème en parmaham

Pasta primavera
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardappelsalade met het beste van de lente

De goede oude aardappelsalade is natuurlijk één van de klassieke lenterecepten. Maar als het eerste lentezonnetje gaat schijnen, krijgen wij spontaan zin in deze lekkere hap. Wij maakten een versie met de lekkerste ingrediënten van de lente.

> Naar het recept: Aardappelsalade met het beste van de lente

Aardappelsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Summer rolls met het beste van de lente

Deze summer rolls stoppen we vol met het beste van de lente. Bomvol groenten en super verfrissend!

> Naar het recept: summer rolls met het beste van de lente 

spring rolls met het beste van de lente
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook

Lentebrunch gepland? Met deze romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook stem je iedereen tevreden. Lekker met een glas witte wijn en een snee zuurdesembrood met een goede lik roomboter.

> Naar het recept: Romige lentesoep met zalm

romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel

Het is een keer iets anders dan een lentesalade of een lentequiche: in deze lente-gratin stelen lentegroenten de show! De aardappelschijfjes en de flinterdunne reepjes witte asperge worden overgoten met een fris-romige saus en een hoop verse groene kruiden, misschien wel één van onze favoriete lenterecepten!

> Naar het recept: Lente-gratin met witte asperges

lentegratin met aardappel en asperge
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Deze geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus is één van die makkelijke gerechten die je helemaal in de oven maakt. De geuren, kleuren en smaken schreeuwen lente.

> Naar het recept: Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

geroosterde zalm met venkel en citrus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.