Culy
Culy Diner 15 januari 2014

Culy’s favoriete tomatensoep

Minstens één keer per week genieten we van een soepje. Of hij nou zelf gemaakt of zelf gehaald is, het blijft lekker (en al helemaal met wat brood en roomboter). Wat onze favoriete homemade variant is? Deze tomatensoep met basilicum, zoete paprika én balsamico azijn. 

Kerf de tomaten in zodat ze aan de onderkant (aan de andere kant van het kroontje) een kruisje hebben. Leg ze in een schaal en giet hier (kokend) heet water over heen. Haal ze na een minuut voorzichtig eruit en je pelt zo het velletje eraf.

Snipper de ui en fruit deze in een grote pan in een scheutje olijfolie (hoeft niet per sé hele goede olie te zijn). Voeg hier het blaadje laurier aan toe en breng op smaak met zout en peper. Snipper de knoflook en voeg wanneer de ui wat glazig begint te zien deze toe. Bak even mee.

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes (brunoise) en bak deze vijf minuutjes mee met het ui-mengsel. Hak de helft van de basilicum (inclusief steeltjes) samen met de resterende steeltjes fijn en voeg deze ook toe. Snijd ook de tomaten in blokjes (deze mogen wat groter zijn) en voeg deze toe aan de pan. Kruid met een flinke snuf zout en wat peper.

Zet de deksel op de pan en laat dit geheel minstens een half uur op laag vuur sudderen. De tomaten worden zachter en vormen al bijna een soep. Voeg 100-200 milliliter van de bouillon toe en laat kort meekoken.

Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met een staafmixer, proef of hij genoeg smaak heeft en voeg eventueel extra bouillon, peper en zout toe. Hak de basilicum fijn.

Serveer de soep met de basilicum, een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico.

Culy’s favoriete tomatensoep

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy’s favoriete tomatensoep
Sluiten