Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Kooktips 27 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Asperges invriezen: hoe doe je dat?

Als het aspergeseizoen is begonnen, staat de culinaire wereld weer op z’n kop. Heerlijk vinden we ze, dat witte goud. Misschien wel júist omdat ze niet altijd voorhanden zijn. Maar goed nieuws: ook als de asperge niet in het seizoen is, kun je van de groente genieten. Hoe? Asperges invriezen.

Door asperges in te vriezen en goed te bewaren, kun je je ook als het seizoen allang voorbij is nog te buiten gaan aan alle overheerlijke recepten.

Asperges invriezen

Asperges invriezen doe je rauw. Je kookt of blancheert ze niet voordat ze de vriezer ingaan. Voordat je ze invriest, moet je de witte rakkers eerst schillen.

Zorg dat ze droog zijn en stop ze in een broodzak of diepvrieszak. In de vriezer blijven de asperges ongeveer een half jaar tot een jaar goed.

Asperges ontdooien

Wil je met de bevroren asperges aan de slag? Dan moet je de asperges niet laten ontdooien. Haal ze uit de vriezer en leg ze direct in het kokende water (waarna je de asperges dus direct gaat koken).

Als het water weer kookt, gaat de kooktijd voor de asperges in.

Koken met asperges? 6 verrassende recepten met witte asperges

Asperges bewaren

Asperges blijven jammer genoeg niet heel lang goed. Buiten de koelkast moet je de groente in een dag opeten.

In de koelkast kan je de groente tot zo’n drie dagen bewaren. Stop de asperges na aankoop in een vochtige theedoek in de koelkast om ze langer lekker te houden.

Lekkere recepten met asperges

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.