Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze deli in Rotterdam verkoopt een Japanse kapsalon

De kapsalon heeft al lang en breed onze harten veroverd. Dus toen we hoorden over een Japanse versie van de kapsalon, werden we natuurlijk direct nieuwsgierig. Wat is het precies en wat maakt het Japans?

Grote kans dat jij je al richting Rotterdam begeeft.

Hier eet je een kapsalon op z’n Japans

Wij houden wel van een samensmelting van 2 totaal verschillende gerechten. Zo waren we zielsgelukkig toen er eindelijk volop katsu sado’s verkrijgbaar waren en gingen we al aan de haal met onze versie van de beroemde kapsalon.

Katsu kapsalon

Aangezien we Jonneke van het platform Mooncake op de voet volgen voor haar geweldige culinaire hidden gems en inspirerende boeken, werd onze aandacht direct getrokken toen haar video online kwam waarin ze een Japanse kapsalon at. Want als Mooncake er aandacht aan besteed, dan moet het wel de moeite waard zijn. En zeg eerlijk: de combinatie van sappige en crispy katsu met friet en kaas: dat gun je toch iedereen?

Hier vind je de Japanse kapsalon

Osōzai Japanese Deli in Rotterdam is de plek waar je moet zijn. De eigenaren – waarvan 1 Japanse is – misten de Japanse keuken en besloten al het goede van Japan naar Rotterdam te brengen. Mét een focus op eten en drinken natuurlijk. De Japanse speciaalzaak is dus een plek om zowel groots in te slaan als direct te verorberen, precies een gedachte waar we blij van worden.

De katsu salon

Jonneke van Mooncake laat in haar video zien dat deze variant op de kapsalon een gevalletje 2.0 is. Alsof de basis van friet met gesmolten cheddar en mozzarella, lente-ui, Japanse curry, gefrituurde uitjes én de krokante kip katsu nog niet genoeg is, verrijk je geheel ook met een ei dat op 63 graden gepocheerd is. Zijdezacht dus, mét nog steeds de krokante structuur van de katsu.

Dat wordt hollen richting deze Japanse deli dus. Waar je naast de Japanse kapsalon trouwens ook nog gerechten als karaage teriyaki, okonomiyaki, mochi en nog veel meer vindt.

Hier vind je Osōzai Japanese Deli

Je vindt deze leuke Japanse deli in Rotterdam aan de Jonker Fransstraat 105A. Check de website van Osōzai Japanese Deli voor meer informatie.

Meer Japanse tips:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.