Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Hummus-fans opgelet: in Parijs zit een fijne hummus-hotspot

In culinair mekka Parijs zijn er natuurlijk tal van plekken waar je goddelijk kunt eten. Toch staan de Parisiens in de rij voor YAFO houmous deli. Deze fijne hummus-hotspot in het 10e arrondissement draait helemaal om lekkers uit de Israëlische keuken.

Pastelroze

Toegegeven: het interieur is ook très fijn. Lokale architecten gaven het hummus-zaakje een pastelroze interieur. Het doet een beetje denken aan een kantine: je krijgt je eten hier geserveerd op pastelkleurige dienbladen en je eet aan lange tafels, zij aan zij. Dat concept is geïnspireerd op de eetcultuur in de drukke straten van Tel Aviv.

hummus-hotspot
Bron: Yafo

Huisgemaakte rozenlimonade

De jonge Israëlische chef Lotan Lahmi is de eigenaar. Hij vernoemde YAFO naar de oudste wijk van Tel Aviv. Het zaakje draait om veel groenten, vegetarische gerechten en gezonde dingen. Je drinkt er huisgemaakte rozenlimonade en eet er hummus met toppings, salades en zoetigheden.

Lotan gebruikt daarvoor de beste ingrediënten: de kikkererwten voor de hummus komen uit Zuid-Frankrijk en de tahin uit Nazareth.

hummus hotspot

Hummus-hotspot

De hummus wordt bij YAFO geserveerd met pitabrood, ingemaakte groente en homemade harissa. Je kunt er ook nog wat extra groente, vlees of een eitje bij nemen.

De salades wisselen elk seizoen. Zo kun je er nu tabouleh met bloemkool eten, of een salade met wortelen, veenbessen en geroosterde hazelnoten.

Probeer ook zeker de malabi: een typisch Israelisch dessert. Dit is een romige, melkachtige pudding met rozenwater. Of sluit af met koffie met kardemom.

Hummus-hotspot
Bron: YAFO

Op naar YAFO

Weekendje Parijs in de agenda staan? Ga beslist even langs bij YAFO. Je vindt ‘m aan de rue d’Hauteville nummer 96, in het 10e arrondissement van Parijs.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.